Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77

Promo RomanianTourism.ro
REZERVARI TIMP REAL

Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
18 Nov 2020 1455 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 18.11.2020 – 26.11.2020 ( 9 zile / 8 nopti )

Ziua 1 (18.11): BUCURESTI – DOHA – DELHI
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00 dimineata. Plecare spre Doha cu compania QATAR AIRWAYS la ora 12:20. Sosire in Doha la ora locala 17:55. Decolare spre Delhi la ora 20:00. Sosire in Delhi in cursul noptii (ora 02:05, noaptea de 18/19.11). Dupa traditionalul “Bun venit in India!”, transfer la hotel. Cazare in Delhi la hotel WelcomHotel Dwarka 5* (sau similar).
Ziua 2 (19.11): DELHI
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru odihna si relaxare. Dupa-amiaza, tur panoramic al Vechiului Delhi (Old Delhi) – construit de imparatul mogul Shah Jahan pe malul raului Yamuna la inceputul secolului al XVIIlea. Vechiul Delhi a fost capitala Imperiului Mogul ce a lasat mostenire generatiilor ulterioare multe palate si forturi uimitoare care reflecta desavarsirea arhitecturii mogule. Se va admira din exterior Fortul Rosu (UNESCO) - complex magnific construit cu scopul de a deveni paradisul personal al imparatului Shah Jahan. Plimbare printre stradutele pline de culoare ale zonei comerciale vechi, Chandni Chowk, pentru a simti aromele ametitoare ale mirodeniilor locale. Turul include intrari la Jama Masjid (Moscheea de Vineri) - ultima cladire construita de Shah Jahan, care este in prezent cea mai mare moschee din India. Optional, Kingdom of Dreams (Regatul Viselor), inedita si emblematica destinatie de divertisment, un regat fabulos in care chintesenta Indiei este prezentata cu ajutorul “vrajitoriilor” tehnologiei contemporane. Nautanki Mahal prezinta un muzical cinematografic si teatral extravagant. Culture Gully este un etaj de-a lungul caruia ni se dezvaluie cultura elaborata, arta, mestesuguri si chiar un bulevard alimentar. Showshaa Theatre prezinta spectacole fabuloase care reflecta productii din mitologie indiana si marele circ indian de talente. Iifa Buzz este o cafenea plina de farmec cu tematica Bollywood. Cina si cazare la hotel WelcomHotel Dwarka 5* (sau similar).
Ziua 3 (20.11): DELHI – AGRA (~205 km, ~ 4 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Agra. Sosire dupa aproximativ 4 ore si cazare la hotel. Dupa-amiaza, check/in la hotel, urmat de tur panoramic al orasului. Situat pe malurile raului Yamuna, orasul Agra gazduieste numeroase situri patrimoniale mondiale UNESCO, inclusiv Taj Mahal, una dintre cele sapte minuni ale lumii. Vizita Fortului Agra. Fortul Agra se afla intr-o curba a raului Yamuna, aproape in inima orasului. Strajuita de doua porti impunatoare si construita din gresie rosie, cetatea a fost ridicata pe timpul imparatului Mughal Akbar intre anii 1565 si 1573. Inconjurat de un sant de aparare, acest oras dramatic a fost resedinta a trei imparati moguli: Akbar, Shah Jehan si Aurangzeb, fiecare contribuind semnificativ la arhitectura minunata a cladirilor interioare - o combinatie de stiluri persane (islamice) si hinduse locale. Acestia l-au impodobit cu marmura, pietre pretioase si gradini frumos aranjate. Intr-unul din turnurile acestui fort a fost exilat Shah Jahan de catre fiul sau Aurangzeb. Se spune ca ultimii sapte ani ai vietii sale, Shah Jahan, intemnitat in Fortul din Agra, si i-a petrecut admirand frumusetea Taj Mahalului care se inalta nu departe de el. Optional, Mohabbat-the-Taj Show - una dintre cele mai interesante si fascinante productii teatrale. Drama spune povestea iubirii adevarate si vesnice a imparatului Mughal Shah Jahan pentru iubita sa sotie Mumtaj Mahal. Cina si cazare la hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar) in Agra.
Ziua 4 (21.11): AGRA – FATEHPUR SIKRI – RANTHAMBORE (~252 km, ~ 6 ore)
Ziua va incepe devreme cu un tur panoramic al orasului Agra, odinioara capitala mogulilor, si vizita, la rasarit de soare, a uneia dintre cele mai cunoscute minuni ale lumii, Taj Mahal. Cladirea de marmura a Taj Mahalului, un durabil simbol al iubirii, a fost construita intre 1631 si 1648 la ordinul imparatului mogul Shah Jahan in memoria iubitei lui sotii, Mumtaj. In 1983, Taj Mahalul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO datorita marii sale valori istorice si culturale. Poetul englez Edwin Arnold descria Taj Mahal-ul ca fiind "nu un monument de arhitectura, ci dragostea unui imparat incrustata in piatra" iar lui Rabindranath Tagore ii placea sa spuna ca Taj Mahalul este "o lacrima pe obrazul timpului". Intorcere la hotel, mic dejun si pornim catre Rathambore. Urmatoare oprire va fi Fatehpur Sikri (UNESCO), construit in a doua jumatate a secolului XVI de catre Imparatul Akbar pentru a fi noua capitala a imperiului Mogul. Orasul insa a indeplinit acest rol doar 12 ani (intre 1573 si 1585), dupa care a fost abandonat. Fatehpur Sikri a mai fost supranumit si orasul fantoma fiind nelocuit de sute de ani. Trecutul formidabil al acestui oras este reflectat de pavilioanele si palatele marete din gresie rosie. Vom admira superbele constructii ale orasului, construite intr-un amalgam de stiluri - mogul, indian, persan si islamic, printre care: Panch Mahal - palatul cu cinci etaje si multe alte edificii impresioanante. Spre seara, sosire la Ranthambore. Cina si cazare la hotel Anuraga Palace 4* (sau similar)in Ranthambore.
Ziua 5 (22.11): PARCUL NATIONAL RANTHAMBORE
Dis de dimineata ne imbarcam in jeep-uri si pornim la intalnirea cu tigrii bengalezi intr-unul dintre putinele sanctuare ale acestui rege neincoronat al animalelor – Parcul National Ranthambore.Datorita masurilor dure anti-braconaj si de protectie, coroborate cu un management eficient, Ranthambore a devenit unul dintre cele mai mari parcuri nationale din nordul Indiei, precum si o rezervatie-cheie pentru supravietuirea acestor feline. Masurile drastice au dus la cresterea numarului tigrilor In asemenea masura incat, la ora actuala, Ranthambore exporta tigri pentru repopularea altor rezervatii din India. Primul "export" a fost unul deosebit de spectaculos, constand In tranchilizarea si transportul cu elicopterul a lui Dara, un impunator mascul adult. Pe data de 28 iunie 2008, Dara a fost translocat in rezervatia Sariska, la bordul unui elicopter militar de tip Mi-17. Ranthambore nu este doar una dintre ultimele fortarete ale tigrilor. Rezervatia ofera adapost si conditii optime de trai si pentru alte specii de animale, unele dintre ele fiind emblematice pentru fauna Indiei. Norocosii care au privilegiul sa viziteze aceasta lume, inca neintinata de om, vor observa leoparzi, turme de mistreti, cerbi sambar, antilope nilgai si gauri (cele mai mari bovine salbatice din lume). Celelalte carnivore care populeaza parcul sunt redutabilii caini salbatici dhole, hienele dungate si ursii furnicari alaturi de rasi caracal, pisici-leopard, pisici de jungla si pisici-pescar. Printre pradatori se mai numara lupi, vulpi, manguste, sacali, crocodili si pitoni. Flora parcului cuprinde 539 specii de plante diverse, 300 specii de copaci, adapostind peste 270 specii de pasari. O alta importanta atractie a rezervatiei este batranul fort cu acelasi nume, ridicat in secolul al X-lea de catre printii rajputi, cu rol de aparare impotriva invaziilor musulmane. In interiorul fortului, pot fi inca admirate cele trei temple din piatra rosie de Karauli, dedicate zeitatilor hinduse Shiva, Ganesh si Ramlalaji. Turistii amatori de peisaje sublime pot zabovi pe malul lacului Padam Talao, cel mai intins ochi de apa din Ranthambore. In apropiere pot fi admirate: Jogi Mahal - o minunata cladire din piatra rosie, odinioara conac de vinatoare al membrilor familiei regale din Jaipur - si banyanul gigant care a sporit faima rezervatiei, al doilea arbore ca marime din India. Retur la hotel pentru mic dejun si relaxare. Pranz la hotel si odihna inaintea celui de-al doilea game drive, de seara. Cina si cazare la hotel Anuraga Palace 4* (sau similar)in Ranthambore.
Ziua 6 (23.11): RANTHAMBORE – JAIPUR (~150 km, ~ 3 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Jaipur, capitala statului Rajasthan, oras faimos datorita istoriei sale bogate in evenimente si apreciat pentru pietrele pretioase si obiectele mestesugaresti de aici. Pe parcursul acestei calatorii vom descoperi un taram aparte, unde traditiile stravechi sunt respectate cu sfintenie. Sosire in « Orasul Roz » si cazare la hotel. Spre seara, vizita la Templul Birla, un impresionant templu hindus, construit în anul 1988, de Birla Group of Industries si dedicat Zeului Visnu (Narayan) - pastratorul si consoartei sale Lakshmi, zeita bogatiei. Simboluri hinduse delicat sculptate si citate antice din Geeta si Upanishad ornamenteaza peretii acestui fascinant templu – o adevarata bijuterie a arhitecturii moderne. Optional, puteti participa la o seara de divertisment si spectacol culinar intr-o familie traditionala indiana. Cina si cazare la hotel K K Royal 4* (sau similar) in Jaipur.
Ziua 7 (24.11): JAIPUR
Mic dejun. Dimineata excursie la binecunoscutul Fort Amber, construit pe culmea unui deal, fort care ilustreaza perfect splendoarea in care traiau maharajahii de odinioara. Drumul de la poalele dealului la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor. De-a lungul secolelor, impunatoarea constructie a jucat rol de palat, dar si de unitate administrativa si bastion militar. In interior, vom vizita: Gradina Charbagh, Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahalul (Sala Oglinzilor), Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-i-Khas, Holul audientelor private, diferite porti frumos decorate (Ganesh Pol – Poarta lui Ganesh, Chand Pol - Poarta Lunii, etc) si alte palate. Dupa-amiaza, vizita Orasului Roz, denumit astfel datorita caselor sale vechi, varuite in aceasta nuanta. Turul include intrare la Muzeul din Palatul Orasului si Observatorul Jantar Mantar (UNESCO), unul din cele cinci observatoare construite de maharajahul Sawai Jai Singh II, conducator din dinastia Rajput. Observatorul, construit la inceputul secolului XVIII, este situat intr-un parc si contine mai multe instrumente de piatra care furnizeaza informatii detaliate si destul de exacte despre corpurile ceresti. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile fara a fi vazute. Cina si cazare la hotel K K Royal 4*(sau similar) in Jaipur.
Ziua 8 (25.11): JAIPUR – DELHI (~260 km, ~ 6 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Delhi. Dupa-amiaza, sosire in Delhi si vizita complexului Arheologic Qutb (UNESCO). Cel mai faimos monument din Complexul Arheologic Qutb este Qutb Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) si totodata cel mai vechi exemplu de arhitectura islamica al subcontinentului (construit in 1199). In interiorul Complexului se vor vizita si: Quwwatu'l-Islam - cea mai veche moschee din nordul Indiei, Alai-Darwaza – o magnifica poarta de intrare in moschee, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji – proiect impresionant ramas neterminat, si o curiozitate metalurgica – o coloana din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor. Continuam turul in partea noua a orasului (New Delhi). Contrastul dintre Vechiul Delhi si Noul Delhi se va vedea la tot pasul, turul dezvaluind cealalta fata a orasului, ce aminteste de perioada cand New Delhi a fost capitala Imperiului Britanic in India. Vor putea fi admirate din exterior: Poarta Indiei – ridicata initial in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial si devenita simbol al orasului si al independentei, Parlamentul, resedinta presedintelui si cartierul diplomatic. Intrari la situl UNESCO Mormantul lui Humayun si in Templul Sikh Bangla Sahib Gurudwara. Mormantul lui Humayun, construit in 1570, are o valoare deosebita intrucat a fost primul mormant-gradina de pe subcontinentul Indian si a fost o sursa de inspiratie de-a lungul timpului pentru alte monumente dintre care cel mai important este Taj Mahalul. Cazare la hotel WelcomHotel Dwarka 5* (sau similar).
Ziua 9 (26.11): DELHI – DOHA – BUCURESTI
Mic dejun si check/out. Transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul de intoarcere. Imbarcare pe cursa Delhi – Doha, compania QATAR AIRWAYS, cu decolare la ora locala 09:40 dimineata; sosire in Doha la ora locala 11:45; decolare spre Bucuresti la ora 16:25. Sosire in Otopeni la ora 20:30.

Tarife:
- 1.455 Eur /
adult loc in camera dubla
- 355 Eur /
supliment camera single

Oferta este valabila pentru grup minim 30 persoane

Servicii incluse

- transport cu avionul Bucuresti – Delhi – Bucuresti (schimbarea curselor la Doha) cu compania QATAR AIRWAYS;
- 8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri de 4* si 5*: 3 nopti in Delhi, 1 noapte in Agra, 2 nopti in Ranthambore, 2 nopti in Jaipur;
- dejun in ziua 5;
- transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
- tururile si excursiile mentionate in program;
- plimbare cu rickshwa in Old Delhi;
- vizita la Fortul Agra;
- vizita la Taj Mahal in Agra;
- 2 sesiuni de jeep safari (4 persoane / jeep) cu insotitor naturalist (6:00h – 9:00h si 16:00 – 19:00) in Parcul National Ranthambore (in functie de disponibilitate, exista un numar limitat de vehicule in parc);
- vizita la templul Birla in Jaipur;
- plimbare pe elefanti la Fortul Amber (in functie de disponibilitate, alternativ plimbare cu jeep-ul);
- ghizi locali vorbitori de limba engleza;
- intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
- insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei;
- taxele de aeroport si catering pentru zborurile internationale (pot suferi modificari);
- taxa de viza si procesare acte India (poate suferi modificari).

Servicii neincluse

- asigurarea medicala de calatorie (optionala);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD/persoana – se practica in India, se achita la sosire;
- excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew