Sejur Italia vara 2020 Florenta, Toscana - Hotel B&B Firenze Novoli 3*


Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77

Promo RomanianTourism.ro
REZERVARI TIMP REAL

Imagini hotel

Perioada de cazare si preturi

Perioada cazare Pret/camera/persoana
Durata De la Pana la Single Double Triple Apartament

Descriere oferta

Localizare: Hotelul B&B Novoli Firenze se afla in zona Novoli, la doar 4 km de centrul orasului. Langa hotel se afla statia pentru mijloacele de transport in comun, acesta facand accesul foarte usor si rapid catre centru.
Dotari camere: Camerele hotelului sunt decorate modern si sunt dotate cu baie cu dus, TV smart, seif, uscator de par, acces internet WiFi gratuit.
Facilitati hotel:  Hotelul ofera o receptie deschisa nonstop si acces gratuit la internet WiFi. Servicii contra cost: parcare, inchirieri biciclete.

Ziua 1 (25.05.2020) Bucuresti – Florenta
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda la ora 17.30 pentru imbarcare la cursa Blue Air OB119 cu decolare la ora 19.30 spre Florenta. Aterizare la Florenta la ora locala 20.45. Dupa preluarea bagajelor, se va face transferul la hotel pentru cazare.
Ziua 2 (26.05.2020) Florenta – tur pietonal
Mic dejun. Vom pleca catre centrul orasului pentru a face un tur pietonal, impreuna cu insotitorul roman de grup si ghidul local. Supranumita si capitala artelor, Florenta este “inima” Toscanei, unul dintre cele mai frumoase si mai romantice orase ale Italiei. Florenta a dat (si inca mai da) tonul in arta, arhitectura, moda, gastronomie, stiinta, religie si muzica. Florenta este locul de unde a pornit renasterea in Italia, e scena unor romane celebre, iar cinefilii isi aduc aminte de filmele lui Roberto Rossellini (Paisa), Franco Zeffirelli (La ceai cu Musolini), Ridley Scott (Hannial) si Ron Howard (Inferno). Este orasul stapanit, timp de trei secole, de temuta familia di Medici,careia îi datoram mare parte din muzeele, galeriile de arta, palatele si gradinile atat de celebre in lume. Florenta este locul unde s-au nascut sau au trait numeroase personalitati precum Dante, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, etc.
Ziua 3 (27.05.2020) Florenta - Empoli
Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau va propunem o vizita optionala la Empoli, unul dintre orasele tipice zonei. Se va face un tur pietonal impreuna cu insotitorul roman de grup, in care se va vizita centrul istoric, cu numeroasele sale piatete. Cea mai cunoscuta este Piazza Farinata degli Uberti, o piata inconjurata de cladiri cu arcade si cu o frumoasa fantana in mijlocul acesteia, care dateaza de la inceputul primului secol. Vizita se incheie cu o degustare de vinuri si produse locale.
Ziua 4 (28.05.2020) Florenta – Siena - Volterra – San Gimignano
Mic dejun. Timp liber pentru odihna, sau va propunem o vizita optionala la Siena, Volterra si San Gimignano. Siena este un muzeu in “marime naturala” care merita vizitat. Stradutele intortocheate care urca si coboara, cladirile maiestuoase, pietele mari si colectiile de arta din Siena sunt dovezi ale istoriei sale medievale, fiind in trecut unul dintre cele mai bogate orase ale Europei. Catedrala din Siena, Duomo, ridicata intre anii 1150 si 1376, cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello si Bernini, Piazza del Campo, Cripta, Palazzo Pubblico precum si Pinacoteca Nazionale sunt principalele obiective de vizitat din Siena. Centrul istoric al Siena, foarte bine conservat, face parte din patrimoniul UNESCO, fiind emblematic pentru stilul gotic. Monte dei Paschi este una dintre cele mai vechi banci din lume, iar Torre del Mangia unul dintre cele mai inalte (102 metri) si mai vechi (construit în 1344) turnuri din Italia. Volterra si San Gimignano sunt doua dintre vehicle cetati etrusce si medievale. Astazi, Volterra este renumita in special pentru aspectul sau aparte care aminteste de originile sale etrusce: turistii inca pot vizita o parte din maiestuasele ziduri de aparare construite intre secolele 5 si 4 inainte de Hristos, inclusiv cele doua porti de intrare in oras, bine conservate, Porta dell’Arco si Porta Diana, la fel si Acropolele care gazduiesc mai multe cladiri si fundatiile a doua temple antice. Exista mai multe ramasite romane de vizitat, printre care si Teatrul Roman care dateaza de la sfarsitul secolului I dupa Hristos, construit in forma de amfiteatru. San Gimignano, „Orasul turnurilor frumoase“ este un sat fortificat, inclus in patrimoniul UNESCO, celebru pentru arhitectura sa medievala, din care se disting turnurile zvelte, odinioara “barometrul”  bogatiei stapanilor. Cu cat era mai inalt turnul construit, cu atat stapanul sau era mai avut si mai influent. In San Gimignano mai exista insa doar 14 turnuri din cele 72 cate erau odata, unele cu o inaltime de pana la 50 de metri. Oraselul te asteapta cu o atmosfera romantica, din care nu lipsesc stradutele pietruite care se unesc in piete cu vechi fantani publice, biserici si cateva palate.Aproape pretutindeni in Toscana gasesti o multitudine de palate si cetati vechi (multe dintre ele sunt folosite in prezent ca hoteluri), aceasta facand din Toscana un imens paradis de vacanta.
Ziua 5 (29.05.2020) Florenta - Cinque Terre
Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plimbari individuale sau optional va propunem o excursie de o zi la Cinque Terre. “Paradisul pe pamant” cum a denumit Lordul Byron aceste cinci sate de pescari aflate pe coasta Liguriei, Riviera Italiana: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore. Din 1997 fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cinque Terre se bucura de un peisaj natural impresionant, cu cei 18 km de coasta, cu multe plaje, golfuri marine, o zona aflata sub protectia mediului si un parc national marin protejat. Un colt de Liguria, de la Punta Mesco si Punta Manara, unde generatii intregi, timp de secole, printr-o munca titanica, a reusit sa creeze aceasta forma si acest unic aspect arhitectural, reprezentat de terasele abrupte ce aluneca in mare. Sustinuta de peste 7.000 de kilometri de ziduri din piatra, construita in mod inteligent, fara pic de ciment, terasele din Cinque Terre sunt cultivate miraculos cu vita de vie. Ciudatenia acestor femercatoare sate antice sta in istoria tinutului si in prezentul la fel de traditional: fara tarfic, fara masini, fara facilitati turistice, dar alaturi de traditiile stravechi si primirea calda a locuitorilor. Cea mai buna modalitate de a descoperi Cinque Terre, pentru a intelege si a va bucura de tot, este pe jos. De-a lungul aleilor si a treptelor construite acum sute de ani, care reprezentau singura cale de comunicatie intre cele cinci sate, ajungeti in magicul peisaj suspendat intre cer si mare: podgorii terasate, alternate de fasii cultivate cu maslini, amestecate cu stancile inalte ce rabufnesc sub sunetele marii, ascunzand plaje minuscule.
Ziua 6 (30.05.2020) Florenta - Bologna
Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau optional, va propunem o vizita in capitala regiunii Emilia Romagna, Bologna. Orasul gazduieste cea mai veche universitate din Europa, fiind infiintata in 1088. “Orasul rosu”, denumit asa datorita culorii acoperisurilor si tiglelor este renumit si pentru arcadele si turnurile sale. Astazi, cele mai importante turnuri sunt Garisenda si Asinelli, doar cel din urma putand fi vizitat. Piazza Maggiore este cel mai cunoscut punct de intalnire din oras. Aici se poate admira Fantana lui Neptun, un alt simbol al orasului, sculptata de Giambologna. O alta particularitate a orasului este gastronomia sa: produsele traditionale sunt unele dintre cele mai bune delicatese din lume. Cateva exemple sunt Tagliatelle cu sos de carne, smantana si carnati, tortellini in bullion, lasagna, tigelle si mortadella.
Ziua 7 (31.05.2020) Florenta – Vinci & Livorno
Mic dejun. Plecare catre Vinci, satul natal al celui mai mare geniu al Renasterii italiene, Leonardo da Vinci. Acesta dateaza din Evul Mediu, cand intreaga zona se afla sub dominatia contilor Guidi. In centrul satului se afla castelul contilor Guidi, cunoscut ca si „castelul navei” datorita formei sale alungite in forma de barca. Din 1953 gazduieste Muzeul Leonardian unde sunt pastrate modele si masinarii proiectate de Leonardo da Vinci si centrul de documentare. Alte locuri de vizitat legate de viata lui sunt casa in care s-a nascut si biserica in care a fost botezat. Livorno este al treilea ca marime oras-port din Italia. Vizita orasului incepe din Piazza Giuseppe Micheli unde se afla si monumentul „Quattro Mori”. Acesta este cel mai faimos monument din Livorno si a fost ridicat in cinstea victoriilor lui Ferdinand I de Medici asupra Otomanilor. Numele de „Quattro Mori” vine de la cele patru statui de bronz care simbolizeaza sclavii mauri gasiti la baza lucrarii initiale reprezentandu-l pe Ferdinand I pe un piedestal. Foretzza Nuova sau Fortareata Noua, in trecut folosita ca baza militara, astazi se poate vizita fiind gradina publica. In „Museo della cita” sunt expuse lucrari de arta in care este reprezentata istoria orasului. Nuova Venezia este un cartier din Livorno construit pe apa pentru a facilita activitatile comerciale ale vanzatorilor. Acestia foloseau canalele pentru a transporta marfa din port catre oras si invers.
Ziua 8 (01.06.2020) Florenta – Pisa & Lucca – Bucuresti
Mic dejun. Plecare catre Pisa, una dintre atractiile turistice de top din Italia. Turnul sau inclinat, inalt de 56 metri, este unul dintre monumentele cele mai cunoscute din lume. Centrul istoric al celei ce a fost odata o importanta Republica Maritima este inclus in patrimoniul UNESCO. Turnul din Pisa, turnul clopotnitei Catedralei-Torre di Pisa, este monumentul din Piazza dei Miracoli care atrage milioane de turisti in fiecare an. Atat Catedrala-Domul din Pisa, cat si Baptisteriul sunt deosebite si sunt de referinta pentru arta si arhitectura, fiind incluse, alaturi de Cimitir, in patrimoniul mondial UNESCO pentru influenta lor in arta secolelor XI-XV. Dupa vizita orasului, se va servi pranzul la un restaurant local, unde va avea loc si o degustare de vinuri. Dupa pranz, se va pleca catre Lucca, un superb oras medieval inconjurat de puternice ziduri de aparare, care „pazesc” stradute pietruite, palate, multe biserici (aproximativ 100) si turnuri vechi din care poti vedea privelisti de ansamblu. Piata centrala din Lucca este considerata una dintre cele mai frumoase din lume. Este orasul unde s-a nascut Giacomo Puccini si din acest motiv gazduieste in fiecare vara, in Piazza Napoleone, festivalul muzical “Summer festival”. Dupa-amiaza, transfer la aeroportul din Florenta. Imbarcare la cursa Blue Air OB120 cu decolare la ora locala 21:30 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:35.

Tarife:
- 739 Eur / adult loc in camera dubla
- 739 Eur / adult loc in camera tripla
- 1.029 Eur / adult loc in camera single
- 649 Eur / copil cu varsta cuprins intre 2 - 6.99 ani          
- 675 Eur / copil cu varsta cuprins intre 7 - 10.99 ani 

Oferta valabila pentru grup de minim 21 persoane.

Servicii incluse in oferta

- 7 nopti cazare cu MIC DEJUNla B&B Hotel Palazzo di Giustizia 3*
- transport avion compania BLUE AIR: Bucuresti Otopeni – Florenta – retur;
- 1 piesa bagaj de cala in limita a 32kg / segment de zbor si 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10kg
- transfer grup aeroport/ hotel/aeroport
- taxele de aeroport (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
- tur pietonal de oras cu ghid local
- excursie la Pisa si Lucca cu pranz si degustare de vin incluse
- insotitor roman de grup
- bonus asigurarea medicala si storno (indiferent de varsta)
- bonus transfer intern de grup din diverse orase ale tarii! Valabil doar la momentul rezervarii!

Servicii neincluse in oferta

- intrarile la obiectivele turistice;
- excursiile optionale;
- alte servicii decat cele mentionate in program;
- taxa locala de oras care se achita la receptia hotelului.

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew