Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
25 May 2019 1700 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 25-05 - 03-06-2019 (10 zile / 8 nopti)

ZIUA 1 - BUCURESTI - ISTANBUL - TASHKENT
Plecare din Bucuresti cu compania aeriana Turkish Airlines la ora 10:00 si aterizare in Istanbul la 11:25 pentru escala. Plecam din Istanbul la ora 18:25 si ajungem in Tashkent la 00:40. Preluare din aeroport si transfer la hotel, pentru cazare.
Cazare: hotel Shodlik Palace 4* sau similar in Tashkent
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun si cina in avion
ZIUA 2 - O ZI IN TASHKENT
Dupa micul dejun pornim intr-un tur in partea veche a orasului Tashkent. Incepem cu complexul religios Khasti Imam unde se afla mausoleul Kaffal Shashi, medresa Barak Khan din secolul XIV, moscheea Muy-Mubarak – locul in care se gaseste Coranul lui Khalif Osman si o suvita din parul auriu al profetului Muhammad. Vedem si moscheea Khodja Akhrar Vali,
medresa Kukeldash si Abdulkasim si piata Chorsu. Luam pranzul la restaurantul Afsona sau un restaurant similar si continuam turul cu Piata
Independentei, Muzeul de Arta si o vizita a metroului din Tashkent, inspirat de celebrul metrou sovietic. Seara cina la restaurantul Piligrim sau un alt restaurant local.
Cazare: hotel Shodlik Palace 4* sau similar in Tashkent
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Explore Tashkent
ZIUA 3 - TASHKENT - URGENCH - KHIVA
Dupa micul dejun avem un transfer catre aeroport pentru zbor Urgench. Transfer cu autocarul catre Khiva. Khiva a fost unul dintre cele trei emirate uzbece. Acest hanat a fost fondat si condus de urmasii lui Genghis Han din anul 1511 si este un oras de poveste de-a lungul Drumului Matasii. Imediat cum veti intra in acest oras, pe una dintre cele patru parti ale orasului, veti avea impresia ca ati pasit intr-o lume din O mie si una de nopti. Sosire la hotel pentru check in si pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza libera prin Khiva. Seara cina la un restaurant local
Cazare: hotel Orient Star Khiva 3* sau similar in Khiva
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz la pachet si cina
Experiente: zbor Tashkent – Urgench si sosire in Khiva
ZIUA 4 - KHIVA
Vom petrece intreaga zi explorand acest oras cu strazi inguste, case cu curti interioare si usi sculptate, minarete si mausolee maiestuoase, palate si urme ale istoriei si artei care au marcat orasul Khiva de-a lungul secolelor. Printre atractiile vizitate vor fi complexul arhitectural Ichan Kala, Arkul din Khiva - un oras in oras, Mausoleul Ismail Khodja, medresa lui Muhammed Amin Khan, Palatul Tash-Hovli, moscheea de vineri Juma, minaretul Kalta Minor. Vom lua pranzul la restaurantul Old Khiva iar cina la cafeneaua Mirsaboshi.
Cazare: hotel Orient Star Khiva 3* sau similar in Khiva
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz la pachet si cina
Experiente: explore Khiva
ZIUA 5 - KHIVA - BUKHARA
In vremurile indepartate, drumul de la Bukhara la Khiva dura peste o luna. Acum dureaza aproximativ 10 ore cu autocarul, traversand misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum, teritoriu care a apartinut Republicii Sovietice Khorezm in 1923 si ulterior impartit intre Uzbekistan si Turkmenistan. Acest teritoriu a fost denumit si “Tara celor o mie si o suta de orase”. Pe traseu vom vedea exoticul peisaj al desertului cu camile, yurte nomade si raul Amudarya. Pranzul va fi la pachet, iar seara sosire in Bukhara la timp pentru cina. Orasul este denumit de unii cel mai sfant oras al Asiei Centrale, iar de altii cel mai invatat.
Cazare: hotel Lyabi House sau similar in Bukhara
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz la pachet si cina
Experiente: traversarea desertului rosu Kyzyl-Kum
ZIUA 6 - BUKHARA
Luam micul dejun, apoi incepem turul orasului cu vizitarea a doua mausolee situate unul langa celalalt. Primul, remarcabil de bine pastrat chiar daca a fost construit in jurul anului 900 si nu a fost niciodata restaurat, apartine lui Ismail Samani, fondatorul Dinastiei Samanizilor ce a condus Bukhara inainte de invazia mongola. Cel de-al doilea este al lui Chasma Ayub si se afla construit deasupra unui izvor despre care se spune ca a fost creat de lovitura ciomagului lui Ayub (job, unul dintre profetii vechiului Testament). Continuam cu moscheea Bolo-Hauz, cea in care emirii veneau sa se inchine in fiecare vineri, apoi vedem cel mai important obiectiv din oras – impresionantul Ark, citadela emirilor din Bukhara si care este un adevarat oras in oras. Mergem la ansamblul Poi Kalon considerat centrul religios al orasului, compus din minaretul Kalon, medresa Miri Arab si moscheea Kalyan. Luam pranzul la Minzifa sau un restaurant similar, apoi avem timp liber pentru cumparaturi, iar pentru asta recomandam o vizita la Gold Bazar. Seara avem o cina la Medresa Nodir Devon Begi acompaniata de un show folcloric.
Cazare: hotel Lyabi House sau similar in Bukhara
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: cina cu show folcloric
ZIUA 7 - BUKHARA - SAMARKAND
Dupa micul dejun vom face o plimbare in afara orasului Bukhara pentru a vedea palatele conducatorilor si mausoleele seicilor. Vom face o prima oprire la Mausoleul Bahouddin Naksbhandi realizat in secolul XVI si la Mausoleul Chor Bakr, ce dateaza din secolul X. Vom vizita resedinta de vara Sitorai Mokhi Khosa, care a apartinut lui Sai Alimkhan, ultimul emir al orasului Bukhara. Asadar, avem ocazia sa vedem unde isi petreceau emirii lungile veri toride destinate pauzei de odihna. Dupa aceste vizite plecam catre Samarkand - orasul minune refacut de Timur Lenk (cunoscut si sub numele de Tamerlan) care l-a ales drept capitala imperiului. Este un oras in care arta si stiinta antica a estului a fost concentrata inca din cele mai vechi timpuri. Ajungem in Samarkand, ne cazam la hotel apoi iesim la o plimbare prin oras. Seara aveti timp liber pentru a cumpara suvenire, faimoasele condimente ale estului si pentru plimbare prin partea traditionala a orasului. La ora 20:00 cina la un restaurant din oras.
Cazare: hotel Sultan 3* sau similar in Samarkand
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Piata Registan din Samarkand
ZIUA 8 - SAMARKAND
Este o zi dedicata fascinantului oras Samarkand. Incepem turul orasului cu Piata Registan, simbolul orasului. Pe cele 3 laturi se gasesc cladiri superbe, cu fatade monumentale decorate de sus pana jos cu faianta albastra. Desi arata ca trei moschei, acestea sunt trei medrese, universitati celebre in toata lumea islamica. Vom vizita deci pe rand Shir-Dor, Tillya-Kori si Ulug Bek. Vedem si Mausoleul Guri Emir unde este inmormantat Timur Lenk, apoi continuam cu o plimbare pe strada Tashkent pana la Moscheea Bibi Khanum, construita in secolul XV, ce era cea mai mare moschee din lume in acea perioada.
Cazare: hotel Sultan 3* sau similar in Samarkand
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Observatorul astronomic din Samarkand
ZIUA 9 - SAMARKAND – TASHKENT
Luam micul dejun la hotel si continuam cu vizita orasului Samarkand. Dimineata vom vizita Muzeul vechiului oras Afrosiab, Observatorul astronomic Ulugbek construit in secolul XV si considerat in acea vreme unul dintre cele mai bune observatoare din lumea islamica. Vedem Mausoleul Profetului Daniel si vizitam o fabrica in care hartia de matase se realizeaza manual. Dupa pranz avem transfer la gara pentru tren catre Tashkent. Ajungem in Tashkent in cursul serii si avem programata o cina de ramas bun si transfer la aeroport pentru zborul Turkish Airlines catre Bucuresti, via Istanbul.
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Observatorul astronomic din Samarkand
ZIUA 10 - TASHKENT – ISTANBUL - BUCURESTI
Plecare la ora 02:40 cu compania Turkish Airlines. Ajungem la 05:45 in Istanbul pentru o scurta escala. Plecam la 07:10 spre Bucuresti, unde vom ajunge la ora 08:30.

Tarife:
1.700 EUR / adult in camera dubla

Oferta valabila pentru grup de 15 persoane

Servicii incluse

- Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti – Tashkent si retur
- Toate taxele de aeroport
- Bilet de avion intern Tashkent - Urgench
- 8 nopti de cazare in hotelurile mentionate
- Pensiune completa (mic dejun, pranz, cina)
- Transferuri si vizite conform programului cu ghid local vorbitor de limba engleza
- Bilete de tren pe ruta Samarkand – Tashkent
- Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate (exceptand taxele pentru filmat/fotografiat)
- Transport privat pentru grup cu autocar cu aer conditionat pe durata intregului traseu
- Ghid insotitor roman pe toata durata excursiei
- Invitatie oficiala pentru viza
- TVA

Servicii neincluse

- Bacsis pentru ghizii si soferii locali (aproximativ 50 USD/persoana)
- Bauturile din timpul meselor
- Asigurarea medicala obligatorie si asigurarea storno a calatoriei optionala.

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew