Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
01 May 2019 695 EUR Rezerva acum
14 Jun 2019 750 EUR Rezerva acum
12 Sep 2019 750 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioade: 01 – 04.05.2019; 14 – 17.06.2019; 12 – 15.09.2019

ZIUA 01: BUCURESTI – ISTANBUL - KAYSERI
Plecam din Bucuresti la ora 05:55 cu compania aeriana Turkish Airlines, iar la ora 07:10 aterizam pe aeroportul din Istanbul pentru o scurta escala. La ora 08:50 pornim spre Kayseri, unde vom ajunge la 10:25. La aeroport ne vom intalni cu ghidul local, iar de aici vom fi un transferati la Valea Soganli, unde avem o plimbare de 3 km printre numeroasele morminte bizantine sapate in roca. Tot aici vom avea pranzul, apoi continuam cu o vizita a baii romane din Sobesos ce isi are originea in secolul al V-lea, impreuna cu numeroase morminte si mozaicuri din perioada bizantina. Vedem Taskinpasa Medresesi (scoala teologica otomana) si Mustafapasa - un vechi oras grecesc numit Sinasos ce merita vizitat pentru arhitectura otomana si greaca. Dupa terminarea turului, vom fi transferati la hotel.
Cazare: Tekkaya Cave Hotel sau similar
Nivel cazare: standard
Mese: pranz
Experienta: plimbare prin Valea Soganli
ZIUA 02: CAPPADOCIA
Dupa micul dejun, pornim intr-un tur de explorare a unora dintre cele mai importante obiective din Cappadocia. Incepem cu vizitarea Vaii Devrent, unde numeroasele sculpturi naturale de mari dimensiuni si forme stranii confera acestui spatiu un aspect neobisnuit, asemanator reliefului lunar. Urmeaza Pasabaglari (conuri modelate in tuf vulcanic), Avanos – un oras unde vom participa la o demonstratie de modelat in lut dupa o tehnica practicata in imperiul hitit. Mestesugul olaritului este ridicat la rang de arta in aceasta regiune, iar in centrul orasului troneaza o statuie dedicata mesterilor olari. Olariile sunt afaceri de familie, iar multi dintre localnici sunt bucurosi sa ii lase pe vizitatori sa incerce roata olarului si sa le povesteasca intreaga istorie a obiectelor oferite spre vanzare. Ceramica de aici este un suvenir minunat si este disponibila la preturi foarte variate.
Ne oprim pentru pranz la un restaurant local, dupa care continuam cu vechea cetate din Uchisar - cel mai inalt punct din Cappadocia, un loc foarte bun pentru a urmari apusul. Vizitam si Esentepe pentru o vedere panoramica asupra vaii Goreme, apoi Muzeul in aer liber Goreme. Acesta se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si este format dintr-o adunare de biserici si manastiri bizantine sapate in stanca.
Cazare: Tekkaya Cave Hotel sau similar
Nivel cazare: standard Mese: mic dejun si pranz
Experienta: exploram muzeul in aer liber Goreme
ZIUA 03: CAPPADOCIA
Incepem aceasta zi memorabila dimineata devreme. Intalnire in holul receptiei la ora 4:30 – 05:00 pentru plecare spre locul de decolare a baloanelor cu aer cald. Aici ne asteapta timp de o ora un zbor deasupra Cappadociei, iar la final va exista o ceremonie de premiere cu sampanie, iar toata lumea va primi un certificat ce va atesta participarea la acest zbor. Dupa ceremonie, ne intoarcem la hotel pentru micul dejun.
Incepem turul acestei zile cu orasul subteran Derinkuyu, cel mai mare ca suprafata din Cappadocia, pentru a vedea cum traiau oamenii in acest oras care avea 8 niveluri subterane, insa doar 4 sunt deschise publicului. Vedem aici camerele de bucatarie, de depozitare a alimentelor, chiar si camerele in care se facea vin, unele inca folosite de locuitorii din zona drept pivnite, avand acces la ele direct din curte.
Continuam vizita cu Narli Gol (lac format intr-un crater vulcanic), Canionul Ihlara pe care il vom parcurge printr-o drumetie lejera de 4 km, satul Belisirma ce inca pastreaza modul de viata si atmosfera unui sat traditional. In acest sat vom lua pranzul, apoi continuam cu Selime, un sit monastic antic si un excelent punct de belvedere asupra vaii Ihlara. Dupa tur vom avea un transfer inapoi la hotel.
Cazare: Tekkaya Cave Hotel sau similar
Nivel cazare: standard Mese: mic dejun si pranz
Experienta: zbor cu balonul deasupra Cappadociei
ZIUA 04: KAYSERI – ISTANBUL - BUCURESTI
Veti avea dimineata libera pentru ultimele cumparaturi si vizite, apoi la ora 12:00 vom fi transferati la aeroportul Kayseri pentru zborul spre casa. La ora 14:40 este programat zborul cu Turkish Airlines catre Istanbul, unde vom ajunge la 16:20 pentru escala. La 18:45 pornim spre Bucuresti, unde vom ateriza la ora 20:05.
Mese: mic dejun

Tarife:
695 Eur
/ persoana in camera dubla / plecarea 01.05
750 Eur
/ persoana in camera dubla / plecarile 14.06, 15.09
700 Eur
/ a treia persoana in camera dubla

Oferta este valabila pentru grup minim 15 persoane

Servicii incluse

- Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti – Kayseri si retur, via Istanbul
- Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
- 3 nopti de cazare cu mic dejun la Tekkaya Cave Hotel sau similar
- Mese: mic dejun si 3 pranzuri
- Experiente locale:
Zburam cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei (+/- 60 minute)
Ne plimbam prin Valea Soganli
Admiram peisajul selenar in Valea Devrent
Participam la o demonstratie de olarit in Avanos
Vizitam vechea cetate din Uchisar, cel mai inalt punct din Cappadocia
Exploram Muzeul in aer liber Goreme
Descoperim orasul subteran Derinkuyu
Drumetie prin Canionul Ihlara
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport
- Transferuri si vizite conform programului cu ghizi locali vorbitori de limba engleza
- Toate taxele de intrare la obiectivele mentionate in itinerariu
- Insotitor din partea Explore Travel
- Toate taxele locale
- TVA

Servicii neincluse

- Asigurarea medicala recomandata
- Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
- Alte mese in afara celor mentionate in program
- Alte excursii si activitati optionale
- Bacsisul pentru ghizii si soferii locali

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew