Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
15 Apr 2018 79 RON Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecari: 15.04.2018

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea Academiei Militare - acces din Bdul Eroilor. Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti - Brasov - Busteni.

Odata ajunsi in Brasov participam la parada Junilor pe strada Republicii.

Prima mentiune documentara despre junii Brasovului dateaza din anul 1728. Chiar si astazi, regulile sunt aceleasi. Fiecare grup de juni are costum specific, buzdugan, insemne si steaguri proprii. Cetele Junilor sunt nu mai putine de 7 la numar si sunt compuse din: Junii Tineri, Junii Batrani, Junii Curcani, Junii Dorobanti, Junii Brasovecheni, Junii Rosiori si Junii Albiori. In general titlul de „jun” s-a dat mai departe din tata in fiu, initial fiind ca un fel de botez al tinerilor necasatoriti.

Traditionala parada pe cai a cetelor de juni brasoveni are loc o singura data pe an, in Duminica Tomii, prima dupa Pasti, când junii din schei coboara in cetate si ii saluta pe brasoveni cu traditionalul Hristos a Inviat.

Timp liber in Piata Sfatului.

Urmam traseul de retur cu o vizita la Castelul Cantacuzino din Busteni.

Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonica, istorica, documentara și artistica, a fost construit in 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României intre 1899-1900, 1904-1907. Edificiul a fost realizat in piatra și caramida dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez și se intinde  pe o suprafața de 3148 mp. Castelul poseda o colecție de heraldica reprezentând blazoanele familiilor de boieri incuscriți cu cantacuzinii și o friza de picturi votive cu iluștrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteana.

Sosire in Bucuresti in cursul serii (in jurul orelor 21:00).

Servicii incluse

- transport autorcar clasificat pentru curse interne
- ghid de turism insotitor pe toata durata excursiei
- vizita Castelul Cantacuzino - Busteni

Servicii neincluse

- intrarile la obiectivele turistice (Castelul Catacuzino aproximativ 21 RON / persoana)
- alte cheltuieli personale

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew