Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
16 Apr 2020 285 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 16.04 - 21.04.2020 ( 6 zile/ 5 nopti )

Ziua 1 (16.04): BUCURESTI – RUSE – SOFIA – SALONIC (700 km)
Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04:30 si plecare din Bucuresti la ora 04:45 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe. In Bulgaria vom face o scurta oprire, in centrul Sofiei, langa Catedrala Aleksander Nevski si Biserica Sfanta Sofia (vizita panoramica a orasului). Seara, cazare si timp liber pentru plimbare si odihna in Salonic la hotel Blue Sea 3* (sau similar).
Ziua 2 (17.04): SALONIC – METEORA – ATENA (650 km)
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox al Greciei, dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Parascheva, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. In continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, urmand vizita la doua dintre cele sase manastiri existente (Varlaam si Marele Meteor – biletele de intrare nu sunt incluse, pret informativ 3 EURO/ persoana/ manastire). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei. Seara cazare in Atena la hotel 3*.
Ziua 3 (18.04): TURUL ATENEI – PORTUL PIREU – CARTIERUL OLIMPIC
Mic dejun. Tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki. Dupa tur vizita cu ghid local la Acropole (bilet de intrare optional: 22 EURO/adult), leaganul civilizatiei antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile pastrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. In continuare strabatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Areios Pagos - primul tribunal din lume, loc de unde a cuvantat Apostolul Pavel prima data atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa amiaza intoarcere si cazare la acelasi hotel. Seara cina si deplasare la biserica din localitate pentru Slujba de Inviere.
ZIUA 4 (19.04): MASA FESTIVA LA TAVERNA SI EXCURSIE LA CAP SOUNIO (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena. Dupa amiaza va propunem (optional) o masa festiva , cu ora rosii, miel la protap, tsatsiki, tsoureki si alte preparate traditionale locale, pe malul marii la o taverna specifica zonei. Excursia optionala continua spre Cap Sounion, cel mai sudic punct continental al Greciei, pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (un fenomen unic in lume). Pret informativ: 60 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane si include transport cu autocarul, ghid local, masa festiva pescareasca cu bauturi locale incluse. Seara, intoarcere la Atena.
ZIUA 5 (20.04): ATENA – DELPHI – SALONIC (550 KM)
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre Delphi, orasul antic, casa si altarul oracolului in mitologia elena, dedicat zeului Apollo (in legenda homerica, Apollo a fost initial zeul zilei, al luminii si al artelor). Vechii greci considerau ca acolo se afla centrul universului si a reprezentat secole intregi epicentrul spiritual al lumii antice. Vizita individuala in situl arheologic (intrarea nu este inclusa). Continuam traseul pe ruta: Lamia – Larissa – Valea Tembi – Platamonas. Dupa amiaza vom vizita in Salonic Catedrala Sfantul Dimitrie. Seara cazare in Salonic la hotel Blue Sea 3* sau similar.
ZIUA 6 (21.04): SALONIC – SOFIA – BUCURESTI (730 KM)
Mic dejun. Tur panoramic al Salonicului. Vom admira: Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). Plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale

Tarife:
- 285 Eur / persoana (loc in camera dubla)
- 270 Eur / a 3 a persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar)
- 150 Eur / supliment camera single
- 200 Eur / pentru copil intre 2 - 9.99 in camera dubla (pat suplimentar)

Oferta valabila pentru grup minim 40 persoane

Servicii incluse

- transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
- 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 3 nopti in Atena;
- vizite conform programului: Valea Tembi, Complexul Meteora, tur de oras Atena cu ghid local, tur panoramic Salonic;
- insotitor roman de grup.

Servicii neincluse

- asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 5 EURO/persoana – se practica, se achita la sosirea in Grecia;
- excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
- taxa de oras, se achita individual la receptia fiecarui hotel (Salonic: 1,5 Euro/ camera/ noapte si Atena 3 euro/ camera/ noapte)

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew