Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
10 Nov 2019 324 EUR Rezerva acum
10 Dec 2019 324 EUR Rezerva acum
10 Jan 2020 324 EUR Rezerva acum
10 Feb 2020 324 EUR Rezerva acum
25 Feb 2020 324 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecari zilnice in perioada 01.10.2019 - 03.03.2020

Ziua 1, 
Orléans Sosire individuala in Orléans, unul dintre cele mai vechi orase ale Frantei, un punct ideal de plecare in circuitul prin valea regilor si a castelelor. Renumele acestui oras i se datoreaza Fecioarei din Orléans (Ioana d’Arc), cea care a eliberat in timpul Razboiului de 100 de Ani orasul Orléans de sub dominatia engleza. Merita vazut cochetul oras vechi cu catedrala impozanta Ste-Croix, Casa Ioanei d’Arc (Muzeul Fecioarei din Orléans) si Muzeul de Arta ce adaposteste una dintre cele mai mari colectii de stat din Franta secolelor 16 - 20. 2 nopti in Hotel des Cèdres 3*: hotel traditional, situat central, cca 10 minute de mers in orasul vechi. Parcare publica la cca 300 m (contra cost).

Ziua 2, Orléans Din Orléans, in a doua zi puteti vizita faimoasele castele Chambord, Cheverny si Blois. Castelul Chambord, cel mai mare dintre castelele de pe Valea Loarei, se afla in mijlocul unei rezervatii naturale si a fost construit in secolul al 16-lea de catre Regele Francisc I ca o resedinta de parada si castel de vanatoare, cu multe turnuri si cupole. Cheverny, un castel construit in stil clasic in secolul al 17-lea, este locuit si in ziua de astazi, oferind vizitatorilor o grandioasa amenajare interioara. Din lista obiectelor de vizitat nu trebuie sa lipseasca Castelul Blois, ce uneste intr-un singur edificiu stiluri arhitecturale din patru epoci diferite, fiind astfel o imagine simbol a istoriei unice a castelelor de pe Valea Loarei. In niciun alt castel nu s-au perindat atatia regi si atatea regine ca in Blois. Vizitati cele patru aripi ale castelului si admirati monumentala scara exterioara.

Ziua 3, Orléans - Tours Pe drumul dintre Orléans si Tours va recomandam sa vizitati comuna Amboise si castelul de acolo. Face parte din primele castele de pe Valea Loarei unde a fost adoptat stilul italian datorita maiestriei arhitecturale a lui Leonardo da Vinci. Geniul toscan este inmormantat in capela castelului. In parcul castelului Chateau du Clos-Lucé din Amboise se pot admira cele mai importante inventii si picturi. Se merita sa faceti un ocol la Chenonceaux. Castelul (sec. 16) este o opera de arta renascentista; o aripa cu galerii se afla peste podul cu cinci arcade construit in albia raului Cher. Continuam catre Tours, orasul idilic cu case cu fatade din lemn. Fosta capitala a regatului - situata pe malul raurilor Loara si Cher - detine un patrimoniu cultural extraordinar prin frumusetea orasului vechi, piata Plumereau, ruinele unui vechi oras roman si catedrala. 2 nopti in Inter-Hotel Au Relais Saint-Eloi 3*: hotel modern situat in apropierea centrului vechi. Restaurant, garaj (contra cost). Cca 160 km, cca 2,5 ore.

Ziua 4, Tours In aceasta zi va recomandam o excursie catre Loches cu a sa „Cité Médiévale”, care era una dintre cele mai mari fortarete din Franta medievala. O atractie a regiunii Tours este Castelul Azay-le-Rideau, o capodopera arhitectonica din secolul al 16-lea, situat pe o insula a raului Inde si supus unei lucrari de restaurare de mare amploare. Castelul Villandry este cunoscut pentru impresionantele sale gradini renascentiste, care merita vizitate indiferent de anotimp. Faceti o plimbare prin gradinile de agrement, gradinile cu plante medicinale ce adapostesc plante aromatice si diverse ierburi si prin gradina muzicala cu cimisiri, tise si diferite specii de flori.

Ziua 5, Tours - Doué-la-Fontaine Pe drumul de la Tours la Doué-la-Fontaine se merita sa faceti un ocol la Ussé, unde puteti vizita castelul care - spune legenda - a fost folosit ca inspiratie pentru castelul Frumoasei din padurea adormita. Nu trebuie sa ratati in Saumur castelul edificat pe un platou stancos deasupra Loarei. Fatada stralucitor de alba se datoreaza tufului calcaros, o roca calcaroasa din regiunea respectiva. Tot in Saumur, echitatia se bucura de o traditie indelungata, prima academie de calarie fiind infiintata aici in secolul al 16-lea. In scoala de echitatie „Cadre Noir” puteti sa va afundati in lumea sportului ecvestru si sa vizitati grajdurile, selariile si salile de calarie. In zona Saumur se afla nenumarate galerii subterane care serveau initial la extractia tufului calcaros. In ziua de azi, aceste pesteri se folosesc pentru ciupercarii - peste 50 % din productia franceza de ciuperci Champignon provine din aceasta regiune - sau pe post de crame de vin, in special pentru vinurile spumante de cea mai inalta calitate. In vinaria „Bouvet Ladubay” este posibila vizitarea holurilor subterane si o degustare de vin spumant (optional). 2 nopti in Inter-Hotel La Saulaie 3*: hotel linistit la marginea localitatii, cu piscina, restaurant, loc de parcare, garaj (contra cost). Cca 98 km, cca 2,5 ore.

Ziua 6, Doué-la-Fontaine Vizitati Abatia Fontevraud, cel mai mare complex de manastiri din Franta. Abatia Fontevraud a devenit loc de veci pentru membrii regalitatii odata cu moartea Regelui Henric II al Angliei. De atunci, biserica impresionanta a abatiei adaposteste efigiile funerare (gisant) ale familiei Plantagenet si ale contilor de Anjou. Alternativ, puteti calatori pana la Angers: cetatea din Angers cu cele 17 turnuri impresionante ale sale adaposteste „Tenture de l´Apocalypse”, cea mai mare tapiserie murala a Evului Mediu care prezinta ciclul Apocalipsei lui Ioan. Ar putea fi interesanta si o vizita in satul troglodit Rochemenier, orasul pesterilor.

Ziua 7, Doué-la-Fontaine Plecare individuala sau prelungire.

NOTA
Ne rezervam dreptul de a modifica programul si cazarea
Pret in functie de inceputul circuitului
Se poate rezerva si in sens invers!

Servicii incluse

- cazare 6 nopti cu mic dejun, conform descrierii circuitului
- calatorie individuala conform itinerarului
- bilet de intrare la Castelul Azay-le-Rideau
- materiale informative

Servicii neincluse

- transport: cca 250 euro/persoana
- inchiriere masina: cca 250 euro/masina 5 locuri
- asigurare medicala
- taxa de oras: se va plati la fata locului

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew