Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
16.04.2020 445 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 16.04 – 23.04.2020 (8 zile/7 nopti)

Ziua 1 (16.04): BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE (600 km)
Intalnire cu insotitorul de grup vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05:30 si plecare la ora 06:00 din Bucuresti cu autocarul pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia. Traversam Bulgaria, iar dupa ce trecem granita spre Republica Macedonia, vom opri in Skopje. Cazare la hotel Ibis 4* (sau similar) in Skopje.
Ziua 2 (17.04): SKOPJE – OHRID – GOLEM (305 km)
Mic dejun. Dimineata, turul panoramic al orasului Skopje, situat pe malul raului Vardar. Vom putea admira: biserica Sfintei Salvari, Moscheea lui Mustafa Pasa, vechiul bazar, baile turcesti si “Podul de Piatra”. In continuare ne indreptam catre Ohrid, unde vom face o scurta oprire pentru turul de oras, in cadrul caruia putem admira printre altele: Fortareata lui Samuel, Biserica Sf. Sofia, Biserica medievala Sf. Pantelimon, Universitatea Sf.Clement. Situat pe malul lacului cu acelasi nume, orasul Ohrid este una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Construit in principal intre secolele VII si XIX, Ohrid are cea mai veche biserica slava (Sf Pantelimon) si peste 800 de icoane bizantine. Dupa colectia de icoane aflata in patrimoniul Galeriilor Tretiakov din Moscova, aceasta colectie este considerata a fi a doua colectie de icoane ca si importanta, din lume. Timp liber la dispozitie pentru masa de pranz. Seara ajungem in Albania pe malul marii Adriatice, in statiunea Golem. Cazare si cina la hotel VM Resort 5* (sau similar) in Golem.
Ziua 3 (18.04): CASTELUL KRUJA (excursie optionala)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie la Kruja. Prima oprire va fi la faimosul castel si muzeu dedicat eroului national Scanderbeg (situat in interiorul castelului). Vizitam apoi interesantul Muzeu Etnografic unde vom admira elementele traditionale albaneze si vom observa modul in care s-au schimbat acestea de la vremurile medievale pana in prezent. Ne vom bucura de cumparaturi in Bazarul vechi, fiind locul perfect pentru suveniruri din cultura si istoria albaneza, toate create de artizanii locali din Kruja, renumiti mai ales pentru confectionarea bijuteriilor de argint, la preturi foarte convenabile. Timp liber la dispozitie, pentru cumparaturi si masa de pranz, care se poate servi in bazar sau in interiorul castelului. Pret informativ: 45 Euro/persoana – minim 20 de platitori. Include: transport cu autocarul, biletele de intrare la castel si ghid local. Seara intoarcere in Golem. Cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 4 (19.04): GOLEM – TIRANA – GOLEM
Dupa micul dejun vom porni spre capitala Albaniei pentru a realiza turul de oras cu ghid local. Vom putea admira panoramic si pietonal Piata Skanderbeg unde se afla Teatrul National de Opera si Balet, Muzeul National, Moscheea lui Et’hem Beu (una dintre putinele in lume pictate in interior), Turnul cu Ceas, Cetatea Tirana, Bulevardul Eroilor Nationali care leaga piata Skanderbeg cu Universitatea Politehnica si Academia Artelor, Banca Nationala, Galeria Artelor, un monument al independentei in Parcul Tineretului, Piramida, Palatul Congreselor, monumentul lui Isamil Qemali (initiatorul declaratiei de independenta din anul 1912), un buncar militar postat in centrul orasului inca din perioada comunista (Ish-Blloku in albaneza). Pranz festiv (optional – pret informativ 35 Euro/persoana) cu ocazia Sarbatorilor de Paste in Tirana. Intoarcere in Golem. Cazare si cina in Golem la acelasi hotel.
Ziua 5 (20.04): ARDENICA – BERAT – orasul cu 1000 de ferestre (excursie optionala)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, alternativ, excursie optionala: dimineata vizitam cea mai renumita si frumoasa manastire din Albania, numita Ardenica. Aceasta poarta Hramul Nasterii Maicii Domnului si a fost construita in anul 1282 de catre Imparatul Bizantin Andronis al 2-lea Paleologul. In continuare, turul este dedicat amatorilor de arhitectura - vom vizita vechile cartiere Mangalem si Gorica, aflate pe partea opusa a raului. In Berat gasim 42 de biserici - unele dintre ele fiind construite in epoca bizantina renumite pentru frescele din acea perioada. Vom vizita orasul vechi cu strazile pietonale, pline de magazine si cafenele. Nu vom rata Muzeul “Onufri”, dedicat pictorului albanez cu acelasi nume, care a trait in secolul al XVI-lea. Pret informativ: 45 Euro/persoana – minim 20 de platitori. Include transport cu autocarul si ghid local. Intoarcere pentru cina si cazare in Golem la acelasi hotel.
Ziua 6 (21.04): GOLEM – APOLLONIA – BUTRINT – SARANDA (305 km)
Mic dejun. Pornim spre Marea Ionica si localitatea Saranda. Pe drum vom face scurte opriri la doua situri arheologice antice: Apollonia (vechiul oras antic grecesc, port la Marea Adriatica si important centru al epocii greco-romane) si Butrint, ale carui origini mitice sunt legate de Troia. Virgiliu povesteste cum cetatea a fost descoperita in antichitate si considerata o Troia in miniatura. Vechea cetate a fost fondata in timpul Greciei antice si ocupata pe rand de romani, venetieni si bizantini. Seara cazare si cina in Saranda la hotel Nertili 3* (sau similar).
Ziua 7 (22.04): SARANDA – IOANNINA – SALONIC (360 km)
Dupa micul dejun, plecam spre Grecia si trecem prin punctul vamal Kakavija. Traversam nordul tarii, ajungand in cursul dupa amiezei in Salonic - capitala bizantina a Macedoniei si Traciei, unde vom realiza un scurt tur panoramic, dar si pietonal. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). Seara cazare la hotel Vergina 3* (sau similar) in Salonic. Seara recomandam cina la taverna pe faleza Salonicului si plimbare cu vaporasul in Golful Termic al Marii Egee.
Ziua 8 (23.04): SALONIC – BUCURESTI (780 km)
Dupa micul dejun plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara, in jurul orei 22:00, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tarife:
- 445 Eur / persoana (loc in camera dubla)
- 120 Eur / supliment camera single
- 125 Eur / reducere pentru copil intre 2 - 11.99 in camera dubla (pat suplimentar)
- reducere pat suplimentar in camera dubla: 10 EUR

Oferta valabila pentru grup minim 40 persoane

Servicii incluse

- transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
- 7 nopti cazare cu mic dejun: 1 noapte in Skopje la hotel 4*, 4 nopti in Golem la hotel 5*, 1 noapte in Saranda la hotel 3*, 1 noapte la Salonic la hotel 3*;
- 5 cine: 4 la Golem si 1 la Saranda;
- tururi de oras conform programului: Skopje, Ohrid, Tirana, Salonic;
- ghid local in Tirana pentru turul de oras;
- insotitor roman de grup.

Servicii neincluse

- asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
- excursiile optionale;
- biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia excursiilor optionale unde sunt mentionate a fi incluse;
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;
- taxa de statiune in Grecia, conform clasificarii locale a unitatii de 3* = 1,50 EURO/zi/camera - se achita la receptie direct de catre turist.

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew