Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
04.06.2020 475 EUR Rezerva acum
30.07.2020 475 EUR Rezerva acum
10.09.2020 475 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecari: 04.06 (Rusalii), 30.07, 10.09.2020 (10 zile/ 9 nopti )

ZIUA 1: BUCURESTI – BUDAPESTA (850 KM)
Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor la ora 04:30. Plecare din Bucuresti cu autocarul la ora 05:00 pe traseul: Bucuresti – Brasov – Sibiu – Sebes – Timisoara – Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii. Cazare la hotel Unio 3* (sau similar) in zona Budapesta. Seara va propunem croaziera cu cina pe Dunare: welcome drink, preparate calde, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 persoane (tarif informativ: 35 EURO/persoana, minim 25 platitori; pretul include si transfer cu autocarul si ghid local vorbitor de limba romana).
Ziua 2: BUDAPESTA – BRATISLAVA – PRAGA (589 KM)
Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic al orasului cu autocarul, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Plecam spre Praga, iar pe traseu vom face o oprire la Bratislava. Scurt tur panoramic cu autocarul, dar si pietonal, in cadrul caruia vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr-un stil futuristic situat in varful unui turn inclinat, Castelul Bratislavei, Piata Vechii Primarii. Continuam traseul spre Praga. Cazare la hotel Juno 3* in Praga (sau similar).
Ziua 3: PRAGA – DRESDA – BERLIN (340 KM)
Mic dejun. Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic de aproximativ 3.5 ore cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) si Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai micuta casa din Europa). Timp liber la dispozitie. Dupa pranz pornim spre Berlin. Pe traseu vom opri la Dresda, orasul lui August cel Puternic, cunoscut in istorie drept „Regele Soare al Saxoniei”. Orasul se mai numeste si „Florenţa de pe Elba“, iar la inceputul secolului al XVIII-lea devine o metropola a artelor de rang european. Marturie stau somptuoasele edificii baroce renascute din cenusa dupa cel de-al doilea Razboi Mondial: Palatul Zwinger,  Cladirea Operei Semper, Catedrala Catolica din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche). Tur pietonal in centrul vechi. Timp liber la dispozitie. Pornim spre Berlin. Seara cazare la hotel Azimut Hotel City South 3* in Berlin (sau similar).
ZIUA 4: BERLIN
Dupa micul dejun, vom face turul de oras in capitala Germaniei si vom admira pietonal dar si panoramic din autocar: Schloss Charlottenburg, Potsdamer Platz, Rathaus, Poarta Brandenburg, Reichstag, Memorialul Zidul Berlinului si Charlie Checkpoint si Domul. Timp liber in Berlin pentru plimbari individuale. Cazare la acelasi hotel in Berlin.
ZIUA 5: BERLIN – POZNAN – LODZ (465 KM)
Mic dejun. Dimineata timp liber in Berlin sau, optional, excursie de 4 ore la Potsdam, capitala landului Brandenburg si Palatul Sanssouci (“fara griji”) construit de regele Prusiei, Frederic cel Mare de Hohenzollern si dat in folosinta in anul 1747. Pret informativ: 30 EURO/persoana, minim 25 platitori. La ora 13.00 pornim spre Polonia. Pe traseu vom face o scurta oprire in vestul Poloniei la Poznan, pe malurile raului Warta, locul unde a fost creat primul stat polonez, putand admira panoramic: Palatul Imperial, Biserica Arhiepiscopala Sf. Petru si Pavel, una dintre cele mai reprezentative biserici din Polonia, construita in secolul IX prin imbinarea stilurilor baroc cu neo-gotic, epoca in care monarhii polonezi se converteau la religia catolica. Timp liber la dispozitie in zona centrului vechi al orasului, unde se afla Ratusz (primaria) numita si “Perla Renasterii”, opera arhitectului italian Giovani Quadro, din secolul XIV, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul Revoltei, Fosta Cancelarie, fantana zeitei Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene si fantanile lui Neptun, Apolo si Marte. Continuam traseul catre Lodz. Seara cazare la hotel Boss 3* (sau similar) in Lodz.
ZIUA 6: LODZ – VARSOVIA – LODZ (280 KM)
Dupa micul dejun, ne indreptam spre Varsovia. Vom face un tur panoramic incepand cu centrul vechi, aflat in Patrimoniul UNESCO si reconstruit dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in baza documentatiei existente, a memoriei locuitorilor si a oricaror altor surse, precum desenele lui Caneletto. Continuam cu piata veche, Fortareata Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Calea Regala, Castelul Regal si Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al XVII-lea), Biserica Sfintei Cruci, unde se afla inhumata inima renumitului compozitor polonez Frederic Chopin, intr-o coloana de piatra, pe care este inscris un verset din Matei: „Caci unde este comoara ta, este si inima ta“. Timp liber la dispozitie. Seara intoarcere si cazare la acelasi hotel in Lodz.
ZIUA 7: LODZ – CZESTOCHOWA – AUSCHWITZ – BIRKENAU – CRACOVIA (320 KM)
Dimineata devreme, dupa micul dejun vom pleca spre Cracovia. Pe traseu vom face o scurta oprire la Czestochowa pentru a vizita manastirea Jasna Gora – cel mai important sanctuar catolic din Polonia, inchinat Fecioarei Maria, ce adaposteste icoana “Maica Domnului Neagra” (salvatoarea poporului polonez). In cursul pranzului ajungem la Auschwitz – Birkenau, lagar de concentrare si exterminare a detinutilor politici, detinut de cel de-al Treilea Reich, in timpul celui deal Doilea Razboi Mondial (tarif informativ perntru biletele de intrare: 40 EURO/persoana, poate suferi modificari). Cazare in Cracovia la hotel Go Resort 3* (sau similar). 
Ziua 8: CRACOVIA: Tur de oras – WIELICZKA (optional)
Mic dejun. Dimineata vom realiza turul de oras, putand admira pietonal, dar si panoramic: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Bazilica Sf. Maria (cu altarul medieval din lemn sculptat si cu tavanul inalt pictat intr-o nuanta unica de albastru – echivalentul polonez al „albastrului de Voronet” – cu stele aurii), Orasul vechi – Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Dupa amiaza timp liber la dispozitie, sau optional, va propunem excursie optionala la Salina Wieliczka – Catedrala de sare a Poloniei, monument UNESCO, o adevarata capodopera naturala completata de sculpturi cu adevarat deosebite, care si-a inceput activitatea in secolul al XIII-lea, fiind functionala pana in anul 2007. Seara intoarcere la acelasi hotel. 
Ziua 9: CRACOVIA – BANSKA BYSTRICA – BUDAPESTA (390 KM)
Mic dejun. Dimineata vom preda camerele si vom pleca spre capitala Ungariei tranzitand Slovacia. Pe traseu vom opri pentru un scurt popas in centrul localitatii Banska Bystrica, in piata centrala, unde se afla Kostel Nanebevzetí Panny Marie (Biserica Adormirea Maicii Domnului) si primaria localitatii. In mijlocul pietei se afla o coloana pe care au fost inscriptionate multumirile poporului slovac catre Armata Romana, care i-a ajutat in Al Doilea Razboi Mondial. Cazare la hotel Unio 3* (sau similar) in zona Budapesta. Seara, optional, cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intr-o crama din secolul XIII (tarif informativ: 35 EURO/ persoana).
Ziua 10: BUDAPESTA – BUCURESTI (850 KM)
Dupa micul dejun, plecare spre casa, tranzitand Arad – Deva – Sibiu – Brasov. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara tarziu (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).

Tarif: 
- 475 Eur /persoana (loc in camera dubla)
- 450 Eur / a 3a persoana in camera dubla, adult (pat suplimentar)
- 375 Eur / primul copil 2-9,99 ani in camera dubla

Supliment camera single: 250 Eur 

Oferta este valabila pentru grup minim 40 persoane

Servicii incluse

- transport cu autocar (standard international) conform itinerariului
- 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*:  2 nopti in Budapesta, 1 noapte in Praga, 2 nopti in Berlin, 2 nopti in Lodz, 2 nopti in Cracovia;
- tururi panoramice si pietonale in Bratislava, Praga, Dresda, Berlin, Poznan, Varsovia, Cracovia, Budapesta;
- insotitor roman de grup.

Servicii neincluse

- asigurarea medicala de calatorie (optionala – recomandata);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
- taxe de oras aproximativ 8 euro/persoana/intreg circuitul, pot suferi modificari (se achita personal la receptiile hotelurilor).
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex:, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
- excursiile optionale;
- intrarile la obiectivele turistice;
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew