Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77

Promo RomanianTourism.ro
REZERVARI TIMP REAL

Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
12.06.2019 890 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecare: 12.06.2019 (8 zile/7 nopti)

Ziua 1 (12.06): BUCURESTI – TBILISI Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 (noaptea 11 / 12.06) pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM. Sosire in Tbilisi la ora locala 04:55. Transfer si early check-in la hotel Bridge Boutique 4* (sau similar). Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna pana la ora 13:00 cand ne vom intalni cu ghidul local pentru a incepe turul orasului Tbilisi cu vizitarea principalelor atractii ale orasului: Catedrala Sfanta Treime (Sameba), principala catedrala crestin ortodoxa din Georgia, Biserica Metekhi din secolul al XIII-lea situata pe malul raului Mtkvari, Cetatea Narikala (urcam cu telecabina) ce dateaza din secolul al IV-lea d.Hr., fiind situata intr-o locatie superba, cu vederi panoramice asupra orasului Tbilisi. Coboram apoi pe langa cascada Legvtahevi, ne plimbam prin parcul de langa Baile de sulf, recunoscute pentru puterile lor vindecatoare, strada si cartierul Shardeni si piata Meidan plina cu cafenelele, galerii si magazine de suveniruri. Dupa tur, transfer si cazare la hotel Bridge Boutique 4* (sau similar).
Ziua 2 (13.06): TBILISI – MTSKHETA – ANANURI – GUDAURI Dupa micul dejun, plecam spre Mtskheta. Incepem ziua cu turul vechii capitale a Georgiei pentru a admira siturile patrimoniului mondial UNESCO: Manastirea Jvari - potrivit legendei, unul dintre cei mai venerati sfinti ai bisericii ortodoxe georgiene a ramas pe situl Jvari sa se roage si a ridicat o cruce de lemn pe cel mai inalt deal al lui Mtskheta, unde a fost construita biserica mica. Actuala manastire dateaza din secolul al VI-lea i.Hr. si reprezinta stilul arhitectural tetraconch care era popular in lumea bizantina; Catedrala Svetitskhoveli (secolul al XI-lea) cunoscuta ca locul care adaposteste mantia Mantuitorului Hristos, unul dintre cele mai sacre locuri pentru georgieni. Peretii interiori ai catedralei sunt pictati cu fresce. Piatra din biserica este sculptata cu struguri care reflecta traditiile georgiene de vinificatie; dupa pranz continuam vizitele cu complexul de arhitectura Ananuri (secolul XVI-XVII) alcatuit din biserici, fortificatii si cladiri rezidentiale ale ducilor de Aragvi. Sosire in statiunea de schi Gudauri, situata la altitudinea de 2196 m. Cina si cazare in Gudauri la hotel Marco Polo 4* (sau similar).
Ziua 3 (14.06): GUDAURI – KAZBEGI – GERGETI – GVELETI - GUDAURI Dupa micul dejun, exploram muntii Caucaz si ajungem pana la cel mai inalt punct deasupra nivelului marii la 2395 metri, pe Cross Pass, unde vom opri pentru a observa frumusetea cascadelor si varfurile inzapezite ale muntilor. Vizitam Biserica Sfanta Treime a muntelui Gergeti, ce dateaza din secolul al XIV-lea si este situata intr-o locatie unica, aproape de localitatea Stepansminda si sub magnificul varf al ghetarului Kazbegi 5047m (vizibil in conditii meteorologice favorabile). Vom traversa apoi Cheile Dariali si vom face o scurta drumetie (1.5 ore) de-a lungul raului pentru a admira cascada Gweleti. Vom servi pranzul traditional intr-un restaurant local. Dupa amiaza ne bucuram de o noua plimbare prin natura in zona satului Juta. Cina si cazare in Gudauri la hotel Marco Polo 4* (sau similar).
Ziua 4 (15.06): GUDAURI – UPLISTSIKHE – BORJOMI Mic dejun. Plecam spre regiunea Samtskhe – Javakheti, prima oprire fiind in orasul istoric Uplistsikhe. Sculptat in stanci inca din mileniul I i.Hr., Uplistsikhe contine structuri din epoca timpurie a fierului pana in Evul Mediu tarziu. Continuam drumul spre Borjomi, un mic oras georgian unde se intalnesc cele mai bune ape minerale din tara. Cazare la hotel Borjomi Likani Health and Spa Center 4* (sau similar). Timp liber pentru a ne bucura de centrul spa al hotelului.
Ziua 5 (16.06): BORJOMI – AKHALTSIKHE - VARDZIA Mic dejun. Dimineata vom vizita Parcul Apelor Minerale, principala atractie a orasului. Vom avea astfel posibilitatea sa testam apele minerale si sa admiram fantanile arteziene naturale. Plecam apoi spre Akhaltsikhe unde vom vizita Cetatea Rabatului, una din cele mai frumoase si marete cetati medievale de pe teritoriul Georgiei. In muzeul cetatii vom putea admira manuscrise vechi, materiale etnografice, colectii de carpete vechi. Cetatea mai cuprinde o moschee si ruinele unei scoli islamice. Cazare in Vardzia in casute turistice, Valodia’s Cottages. Eco-complexul turistic este situat in mijlocul muntilor, pe malul raului, intr-un cadru natural perfect pentru relaxare. Cina bufet in cadrul complexului.
Ziua 6 (17.06): VARDZIA Dupa micul dejun, vizitam orasul-pestera Vardzia, considerat a fi fost construit in secolul al XII-lea, pesterile avand pe alocuri o lungime de 500m si o inaltime de 19m. Situat intr-o zona rurala izolata, aproape de granitele cu Turcia si Armenia, este un simbol cultural care ocupa un loc special in inimile georgienilor. Regele crestin George al III-lea a construit Vardzia ca o fortareata militara, iar fiica acestuia, printesa Tamar, a preluat proiectul la moartea tatalui sau, transformand fortareata intr-o manastire fortificata unde locuiau in jur de 2000 de calugari, loc ce a devenit un bastion spiritual in Georgia. Orasul a fost considerat, datorita dimensiunilor si frumusetii unice, o creatie miraculoasa. Cele 13 etaje gazduiau 6000 de camere, 13 biserici, 25 de pivnite pentru vin, o sala de petreceri, biblioteci, grajduri si o impresionanta biserica principala. Cutremurul din 1283 a distrus insa o parte din oras, grabindu-i declinul. Ziua continua cu o experienta inedita: vom participa la un curs de gastronomie georgiana si vom invata sa facem „meskhuri khachapuri” – paine umpluta cu branza. Ne vom bucura si de o degustare de vin georgian si pranz cu pastrav la gratar. Optional, rafting pe raul Mtkvari. Cazare in casute turistice. Cina bufet in cadrul complexului.
Ziua 7 (18.06): VARDZIA – GORI - TBILISI Mic dejun. In drum spre Tbilisi, ne vom opri in Gori, orasul lui Stalin, pentru a vizita muzeul dedicat acestui dictator rus. Muzeul a inceput sa fie construit in perioada vietii lui Stalin, in 1951, cand ar fi trebuit sa adaposteasca un „Muzeu al Istoriei Socialismului”, dar care, automat dupa moartea lui, a devenit Muzeul Stalin. Sosire in Tbilisi, transfer si cazare la hotel Bridge Boutique 4* (sau similar).
Ziua 8 (19.06): TBILISI - BUCURESTI La ora 03:00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM cu destinatia Bucuresti. Plecare la ora locala 05:45 si sosire la Bucuresti la 06:30.

Tarif:
890 EUR / persoana (loc in camera dubla, taxe incluse)
860 EUR / al 3a adult in camera dubla
730 EUR / copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti
Supliment camera single: 220 EUR / persoana

Nota:
- camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere

Oferta valabila pentru grup minim 25 persoane

Servicii incluse

- transport cu avionul Bucuresti – Tbilisi si retur cu compania TAROM
- 7 nopti cazare cu mic dejun:
5 nopti la hoteluri de 4*: 2 nopti in Tbilisi, 2 nopti in Gudauri, 1 noapte in Borjomi
2 nopti in casute turistice in Vardzia
- early check-in la sosire
- 4 cine in zilele 2, 3, 5 si 6
- 2 mese de pranz in zilele 3 si 6
- transferuri aeroport - hotel - aeroport
- tururile si vizitele mentionate in program
- participare la curs de gastronomie georgiana
- degustare de vinuri si Chacha (vodka facuta in casa)
- doua sticle de apa/ persoana/ zi
- transport local cu autocar dotat cu aer conditionat
- ghid local vorbitor de limba engleza pe tot parcursul circuitului
- insotitor roman de grup
- taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)

Servicii neincluse

- bacsisurile pentru ghizi locali si soferi (se practica in Georgia): 25 EUR/ persoana, se achita la sosirea in Georgia prin insotitorul roman de grup
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mese
- intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice)

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew