Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77

Promo RomanianTourism.ro
REZERVARI TIMP REAL

Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
26.04.2018 490 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 26.04 – 01.05.2018  (6 zile / 5 nopti)

Ziua 1 / 26.04.2018:  Bucuresti – Frankfurt – Tallin
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1423 (06:15 / 07:45), de unde se va pleaca spre Tallin cu zborul LH 880 (10:00 / 13:15). Sosire in Tallinn, denumit “perla medievala a tarilor baltice”. Orasul plin de viata, cu stradute inguste, intesate cu magazine, terase, baruri si restaurante, se remarca prin cladirile minunate ale fostilor negustori, care exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic si care pastreaza inca aerul vechi, medieval, unele datand din sec. al XIII-lea. Orasul in ansamblu avand o unitate arhitecturala rar intalnita, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer pentru cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).
Ziua 2 / 27.04.2018:  Tallinn Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic si pietonal in partea veche a orasului, care va include Raekoja Plats, piata centrala, care gazduieste Cladirea Primariei din sec. al XIV-lea si care ofera numeroase alte atractii turistice ce pot fi admirate si fotografiate, peste tot putand fi observati actori si muzicanti. Tot in orasul vechi se afla si cea mai veche biserica estoniana, care dateaza din anul 1219. De altfel, orasul este plin de biserici ortodoxe si luterane, o parte dintre ele fiind transformate in muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care dateaza din anul 1773 (intrarea nu este inclusa), Turnul Pikk Hermann – simbolul puterii politice estoniene si Biserica Sf. Nicolas, care adaposteste si un muzeu de arta medievala. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau optional, excursie in Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria parcului este insa Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla Palatul Prezidential si o casa in care a locuit Petru in perioada in care palatul era in constructie. Cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).
Ziua 3 / 28.04.2018:  Tallinn – Helsinki – Tallinn Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau optional, excursie de o zi in capitala Finlandei, Helsinki. Impreuna cu conducatorul de grup veti fi transferati in port pentru imbarcarea pe ferry boat-ul care va va duce la Helsinki, oras fondat in anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, tara cu care Finlanda a convietuit multe secole, trecand apoi sub dominatie ruseasca, pana sa-si dobandeasca independenta in anul 1917. Impreuna cu ghidul local vom face un tur panoramic de oras, care va include centrul istoric, Piata Senatului, Universitatea, Catedrala Alba, Casa Sederholm, pitoreasca piata de marfuri, Primaria, Parlamentul, cartierul diplomatic, Biserica Ortodoxa Uspenski, Muzeul de Arta Contemporana, cladirea salii de concerte Finlandia Hall, Opera, monumentul lui Sibelius si Biserica Temppeliaukio, construita in stanca. Seara intoarcere la Tallin pentru cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).
Ziua 4 / 29.04.2018:  Tallinn – Parnu – Sigulda –  Riga Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superba statiune pe malul marii care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata “capitala de vara” a Estoniei, celebra pentru spa-urile sale. Vom fi incantati de orasul vechi cu stradutele sale intortocheate, cu cladiri vechi, cafenele si biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox sau Sf. Elisabeta, o biserica austera luterana. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Sigulda, un orasel pitoresc situat la numai 50 km distanta fata de Riga, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si “Elvetia letona” Sigulda este situata in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu, cu castele si legende romantice. Vom avea posibilitatea de a vizita Castelul Turaida, care in traducere inseamna “Gradina lui Dumnezeu” si ne vom putea bucura de privelistile minunate ale imprejurimilor. Plecare spre Riga unde ne vom caza la Hotel Riga Islande 3*+ (sau similar).
Ziua 5 / 30.04.2018: Riga Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Riga, Capitala Europeana a anului 2014, situat pe malul Marii Baltice la gura de varsare a raului Daugava, „raul destinului”, oras caruia i se spune “Parisul Nordului” si nu doar datorita Turnului de Televiziune ce aduce cu Turnul Eiffel ci si datorita frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, o mixtura de stiluri: medieval, classic si Art Nouveau. Insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care detine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeza, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertatii, Parlamentul, Teatrul National, Opera si Universitatea. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Cazare la Hotel Riga Islande 3*+ (sau similar).
Ziua 6 / 01.05.2018:  Riga – Frankfurt – Bucuresti Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi sau alte activitati individuale pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Franfurkt cu zborul companiei Lufthansa, LH 891 (14:00 / 15:10), de unde se va pleaca spre Bucuresti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:45).  

Tarife:
- 490 EUR
/ persoana (loc in camera dubla)
- 650 EUR
/ persoana (loc in camera single)

Tarif valabil pentru un grup minim de 21 persoane

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Tallinn si Riga – Frankfurt – Bucuresti, cu compania Lufthansa
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 3 nopti cazare in Tallinn in hotel de 3*
- 2 nopti cazare in Riga in hotel de 3*+
- mesele mentionate in program: 5 mic dejunuri
- taxe parcare, taxe de autostrada, etc.
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- tur de oras cu ghid local in Tallinn
- tur de oras cu ghid local in Riga
- conducator de grup roman
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

Servicii neincluse

- taxe de aeroport 150 EUR / persoana
- asigurare medicala
- asigurare storno
- bacsisuri pentru ghizi locali si sofer - se practica (20 EUR / persoana; se achita la sosire insotitorului de grup)
- excursii optionale si intrari la obiectivele turistice

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew