Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
29.09.2017 299 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 29.09 - 06.10.2017 (7 nopti / 9 zile)

Ziua 1: Bucuresti  - Ruse (60 km) Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 22.00 si plecare la ora 22:30 din Bucuresti cu autocarul pe traseul Giurgiu - Ruse.
Ziua 2 : Ruse - Skopje - Ohrid (725 km) Traversam Bulgaria in cursul noptii. Trecem granita spre Republica Macedonia. Vom opri in Skopje, capitala tarii, pe malul raului Vardar, pentru a realiza un scurt tur de oras panoramic, dar si pietonal, putand admira: biserica Sfintei Salvari, Moscheea lui Mustafa Pasa, vechiul bazar, baile turcesti si “Podul de Piatra”. In continuare calatorim spre Ohrid. Intreaga regiune a fost inclusa in Patrimoniul Universal in anul 1980, atat pentru valorile culturale cat si pentru cele naturale. Sosire si cazare pe malul lacului Ohrid, hotel 4*. Timp liber la dispozitie. Recomandam  plimbarea in centrul vechi al orasului, care este supranumit si Ierusalimul Balcanilor, datorita celor 365 de biserici existente. Timp liber la dispozitie.
Ziua 3: Ohrid - Durres (200 km) Dupa micul dejun ne vom intalni cu ghidul local, care ne va insoti in turul orasului, in cadrul caruia unde putem admira printre altele: Fortareata lui Samuel, Biserica Sf. Sofia, Biserica Sf. Jovan Kaneo, Biserica medievala Sf. Pantelimon, Universitatea Sf.Clement. Situat pe malul lacului cu acelasi nume, orasul Ohrid este una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Construit in principal intre secolele VII si XIX, Ohrid are cea mai veche biserica slava (Sf Pantelimon) si peste 800 de icoane bizantine. Dupa colectia de icoane aflata in patrimoniul Galeriilor Tretiakov din Moscova, aceasta colectie este considerata a fi a doua colectie de icoane ca si importanta, din lume. In continuare, dupa ce vom trece granita in Albania, vom face o scurta oprire la Tushemisht, pentru a putea admira simbolul localitatii, o sculptura numita “Doamna din Oras”. Urmatoarea oprire va fi pe malul albanez al lacului Ohrid, pentru un scurt tur panoramic in orasul Pogradec. Vom ajunge la Elbasan pentru un scurt popas. Seara sosire in Durres si cazare la hotel 4*.
Ziua 4: Durres - Tirana - Durres Dupa micul dejun pornim spre capitala Albaniei pentru a realiza turul de oras cu ghid local. Vom putea admira panoramic si pietonal Piata Scanderbeg unde se afla Teatrul National de Opera si Balet, Muzeul National, Moscheea lui Et’hem Beu (una dintre putinele in lume pictate in interior), Turnul cu Ceas, Cetatea Tirana, Bulevardul Eroilor Nationali care leaga piata Skanderbeg cu Universitatea Politehnica si Academia Artelor, Banca Nationala, Galeria Artelor, un monument al independentei in Parcul Tineretului, Piramida, Palatul Congreselor, monumentul lui Isamil Qemali (initiatorul declaratiei de independenta din anul 1912), un buncar militar postat in centrul orasului inca din perioada comunista (Ish-Blloku in albaneza). Dupa amiaza, timp liber la dispozitie pentru odihna si plaja. La ora 15.00 plecam inapoi spre Durres. Odata ajunsi, ne vom opri in centrul localitatii pentru tur panoramic, pe parcursul caruia vom admira Turnul Venetian, Promenada, Amfiteatrul (unul dintre cele mai mari descoperite pana acum in Europei), Moschea Fatih, Zidul Venetian, Turnul lui Iustinian. Seara, cazare si cina in Durres la acelasi hotel.
Ziua 5: Lezha Si Shkodra (optional) Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Lezha si Shkodra, impreuna cu ghidul local. Skanderbeg, parintele statului albanez, s-a nascut in muntii din Lezha, in orasul cu acelasi nume, unde se afla si mormantul sau, construit in locul Moscheei Selime si memorialul. Deplasare spre Shkodra, unul dintre cele mai importante orase istorice ale Albaniei, unde vom vizita: cetatea Rozafei (are un istoric asemanator cu legenda Mesterului Manole), Moscheea Plumbului, Podul numit “Ura e Mesit”, Moscheea Perashit, Biserica Franciscana, Catedrala din Shkodra. (Tarif informativ: 35 EURO/persoana - include masa de pranz cu specific albanez si si intrarile la obiective). Intoarcere in Durres, cazare la acelasi hotel.
Ziua 6: Kruja (excursie optionala) Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Durres sau, dupa pranz, excursie optionala in Kruja, un important centru istoric. Aici vom descoperi cetatea cu acelasi nume (bastion de rezistenta in razboiul cu Imperiul Otoman). Pentru a ajunge la cetate, traversam cel mai vechi si mai cunoscut bazar din Albania, unde avem posibilitatea de a cumpara suveniruri si antichitati; in continuare vizitam Muzeele de Istorie si Etnografie. (Tarif informativ: 40 EURO/ persoana). Seara, cazare in Durres la acelasi hotel.
Ziua 7: Apollonia - Ardenica - Butrint - Saranda (285 km) Mic dejun. Pornind spre Marea Ionica si localitatea Saranda, vizitam pe traseu cea mai renumita si frumoasa manastire din Albania, numita Ardenica. Aceasta poarta Hramul Nasterii Maicii Domnului si a fost construita in anul 1282 de catre Imparatul Bizantin Andronis al 2-lea Paleologul. In continuare vom face scurte opriri la doua situri arheologice antice, Apollonia (vechiul oras antic grecesc, port la marea Adriatica si important centru al epocii greco-romane) si la Butrint. Seara cazare in Saranda hotel 4*.
Ziua 8: Saranda - Ioannina - Salonic (360 km) Dupa micul dejun, plecam spre Grecia si trecem prin punctul vamal Kakavija. Traversam nordul tarii, ajungand in cursul dupa amiezei in Salonic - Capitala Bizantina a Macedoniei si Traciei, unde vom realiza un scurt tur panoramic, dar si pietonal. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). Seara cazare hotel 3* in Salonic. In continuare timp liber la dispozitie, sau optional cina festiva la taverna pe faleza Salonicului si plimbare cu vaporasul (Tarif informativ: 35 euro/ persoana, include masa si vin alb/rosu, bilet de vaporas si o bautura la bordul navei).
Ziua 9: Salonic - Sofia - Bucuresti (700 km) Mic dejun. Plecare spre casa. In Bulgaria vom face doua opriri: dupa vama Promachonas - Kulata, ne vom abate 30 km de la drum pentru a vizita Manastirea Rilla, iar a doua in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski, Sfanta Sofia si Biserica Ruseasca (vizita panoramica a orasului). Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tarif: 299 EUR / persoana (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 130 EUR

Reducere pat suplimentar: 20 EUR

Copil 0 - 1,99 ani: reducere 60%

Copil 2 - 9,99 ani: reducere 40%

Oferta este valabila pentru grup minim 40 persoane

Servicii incluse

- transport cu autocar (standard international) conform itinerariului
- 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in Albania si 3* in Grecia: 1 noapte in Ohrid, 4 nopti in Durres, 1 noapte in Saranda, 1 noapte in Salonic
- tururi de oras si vizite cu ghid local si ghidul insotitor conform programului
- insotitor roman de grup din partea agentiei

Servicii neincluse

- asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata)
- asigurarea storno (optionala)
- biletele de intrare la obiectivele turistice
- bacsisul (practicat in aceasta parte a Europei) pentru ghizii locali, hoteluri si soferi: 10 euro / persoana, la fata locului

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew