Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
28 Sep 2019 2750 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 28-09 - 10-10-2019 (13 zile / 11 nopti)

Exploram Valea Omo cu ale sale triburi unice, vom vedea femei cu podoabe supradimensionate pe care le poarta in buza inferioara si in lobul urechii (un etalon al frumusetii), comunitati care pastreaza ritualul de crestere si venerare a serpilor, triburi cu picturi pe corp sau tunsori extravagante ornamentate cu pene de strut sau tot felul de alte curiozitati. Vizitam Lalibela, un oras de mare importanta religioasa aici fiind localizate unele dintre cele mai impresionante lacasuri de cult din lume, Parcul National Mago, lacurile din Valea Marelui Rift, dar si Addis Ababa, unde ne plimbam prin Merkato, cea mai mare piata in aer liber din Africa. O calatorie in Etiopia te transpune intr-un nou univers si te pune fata in fata cu civilizatii ancenstrale pline de culoare si mister.

ZIUA 1 - BUCURESTI – DOHA - ADDIS ABABA
P
lecam de pe Aeroportul Otopeni cu Qatar Airways la ora 12:55. Aterizam pe aeroportul din Doha la ora 17:40. Escala pana la ora 19:40 cand ne imbarcam pe zborul Qatar Airways catre Addis Ababa. Sosire la 00:15. Transfer la hotel si check-in.
Cazare: hotel Venetian 3* sau similar in Addis Ababa
Nivel cazare: standard
Mese: pe avion
ZIUA 2 - ADDIS ABABA - AWASSA
Pornim spre Awassa, oras situat pe malul lacului Awasa in Valea Marelui Rift. Pe drum vedem cateva lacuri vulcanice de langa orasul Debre Zeyit numite Hora, Bobagaya si Kuriftu si continuam spre lacurile din Valea Marelui Rift: Langano si Abijatta – Shalla. In toata valea exista o multitudine de lacuri populate de numeroase specii de peste, iar astfel zona constituie un habitat propice pentru cateva sute de specii de pasari, o buna oportunitate pentru fotografia widlife. Seara ajungem in Awassa, capitala regiunii de sud a tarii, un oras pitoresc, inconjurat de munti, cunoscut pentru piata de peste.
Cazare: hotel Lewi Resort 3* sau similar in Awassa
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun
Experienta: exploram Valea Marelui Rift
ZIUA 3 - AWASSA – ARBA MINCH
Lasam in urma orasul Awassa si ne indreptam spre Arba Minch traversand una dintre cele mai colorate si mai frumoase regiuni din sudul Etiopiei, in care locuieste populatia Alaba, oameni ce in trecut erau nomazi dar acum s-au stabilit și au devenit fermieri. Pe drum ne incantam ochii si obiectivele foto cu privelistea lacului Abaya, un lac de origine vulcanica, cu o culoare aproape rozalie, inconjurat de masive muntoase. Astazi vizitam si satul Dorze, una din numeroasele asezari ce adaposteste mici grupuri tribale. Candva razboinici, Dorze sunt in prezent orientati catre ingrijirea animalelor, agricultura si tesatorie pentru castigarea unui venit.
Cazare: Hotel Haile Resort 3* similar in Arba Minch
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun
Experienta: descoperim grupurile tribale ale satul Dorze
ZIUA 4 - ARBA MINCH - JINKA
Astazi vizitam coloratul sat al tribului Konso, un trib evoluat ce dispune de o oarecare organizare administrativa. O societate pagana, populatia Konso creeaza totemuri din lemn si au tot felul de traditii mortuare, dar si un cult bazat pe cresterea si venerarea serpilor. Cei mai multi sunt agricultori si crescatori de vite, iar pentru ca solul nu este prea fertil in acea regiune, tribul depune un efort foarte mare pentru a construi terase pe dealuri. Va fi o zi excelenta pentru a descoperi universul lor, de a observa cum isi desfasoara activiatile de zi cu zi si a invata despre o cultura aproape neatinsa de lumea exterioara. Seara ajungem in Jinka, un mic oras localizat la marginea Parcului National Mago.
Cazare: Jinka Resort sau similar in Jinka
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun
Experienta: patrundem in lumea tribului Konso
ZIUA 5 - JINKA
De dimineata mergem in Parcul National Mago localizat pe malul estic al raului Omo. Aici vom explora dealurile pe care se gaseste cel mai cunoscut trib al Etiopiei – Mursi. Acesta este celebru datorita podoabelor pe care le poarta femeile in buza inferioara si in lobul urechii, un etalon al frumusetii. Cu cat este mai mare “farfuria” din buza cu atat creste valoarea femeii respective inainte de casatorie. Barbatii sunt pictati cu vopsea alba pe corp si fata. Ne vor fi explicate toate aspectele culturale, toate traditiile pe care tribul le practica si, mai ales, aveti ocazia de a-i fotografia in mediul lor si de a interactiona cu ei.
Cazare: Jinka Resort sau similar in Jinka
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun
Experienta: facem fotografii memorabile in faimosul trib Mursi
ZIUA 6 - JINKA - TURMI
Astazi ne vom muta baza din Jinka in Turmi, un oras aflat la cativa kilometri, pentru a vedea diverse triburi ce locuiesc in aceeasi vale dar care isi traiesc viata in stiluri foarte diferite. In aceasta parte a vaii se afla triburile Karo si Hamer. Cei din tribul Karo sunt experti in pictura pe corp, folosind argila si tot felul de pigmenti vegetali gasiti in natura pe care ii folosesc pentru a desena modele elaborate pe fata, piept, maini si picioare. Design-ul nu are neaparat o semnificatie simbolica, ele sunt create mai degraba ca activitate relaxanta si datorita esteticii. Barbatii Karo sunt recunoscuti si pentru felul in care isi tund si modeleaza parul in diverse forme extravagante ornamentate deseori si cu pene de strut.
Cazare: Turmi Lodge sau similar in Turmi
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun
Experienta: studiem pictura pe corp in tribul Karo
ZIUA 7 - TURMI
Dupa micul dejun pornim spre orasul Omorate de unde vom traversa raul Omo cu barca pentru a vizita satul Galab, unde vom gasi tribul Dasanach. Tribul este semi nomad si se intinde la granita dintre Sudan, Kenya si sudul Etiopiei. Sunt recunoscuti pentru felul unic de a-si decora parul folosind cele mai stranii obiecte: de la flori si ramuri uscate pana la capace de bere. Dupa-amiaza vedem si tribul Hamer ce practica taierea pielii pentru a lasa cicatrici permanente. In special pentru femei este un motiv de mandrie - cu cat au mai multe cicatrici cu atat sunt considerate mai curajoase, existand si un ritual in care femeile incurajeaza barbatii sa le biciuiasca. Femeile din tribul Hamer, in cazul in care cicatricile sunt acoperite de haine, sunt usor de recunoscut si dupa aranjarea parului.  Acesta este facut franjuri si vopsit rosu cu ajutorul vopselii facute din ocru, apa si rasina si apoi rasucit.
Cazare: Turmi Lodge sau similar in Turmi
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun
Experienta: intalnim femeile curajoase din tribul Hamer
ZIUA 8 - ARBA MINCH
P
e drumul de intoarcere spre Arba Minch mergem in vizita la tribul Arbore, un popor pastoral care depinde de cresterea animalelor (in asta se si masoara bogatia) si agricultura. Acestia furnizeaza cereale si pentru triburile vecine contra unor schimburi. Si acestia au trasaturi unice, femeile acoperindu-si capul cu o basma neagra si poarta la gat si urechi accesorii foarte colorate. Se vopsesc pe corp folosind pigmenti naturali realizati din pamant si piatra.
Cazare: Hotel Haile Resort 3* similar in Arba Minch
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun
Experienta: descoperim tribul pastoral Arbore
ZIUA 9 - ARBA MINCH – ADDIS ABABA
Astazi ne vom intoarce in capitala Etiopiei tot prin Valea Marelui Rift si ne vom opri la Melka Kuntre si Tiya doua sit-uri arheologice care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. La Melka Kuntre au fost descoperite ramasite umane si depozite arheologice ce constituie o arhiva unica a evolutiei omului inca de acum 1,7 milioane de ani. Tiya contine 36 de monumente dintre care 32 sunt blocuri de piatra in care au fost sculptate simboluri ale caror semnificatie nu a fost descoperita inca. Sunt ramasitele unei culturi etiopiene a carei vechime nu a fost determinata. Dupa-amiaza ajungem in Addis Abab si ne plimbam prin Merkato, cea mai mare piata in aer liber din Africa. Urcam apoi pe Muntele Entoto pentru o priveliste panoramica asupra orasului. Seara, cina traditionala acompaniata de un spectacol folcloric si de celebra ceremonie a cafelei.  Cafeaua a fost descoperita in Etiopia de catre un cioban din regiunea Kaffa (de aici venind si cuvantul cafea), observand “dansul” si reactia caprelor dupa ce acestea consumau fructele arborelui de cafea. In prezent Etiopia este pe locul 5 in lume in ceea ce priveste productia de cafea si liderul de pe continentul african.
Cazare: hotel Venetian 3* sau similar in Addis Ababa
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun si cina
Experienta: Melka Kuntre, o arhiva unica a evolutiei omului inca de acum 1,7 milioane de ani
ZIUA 10 - ADDIS ABABA – LALIBELA
De dimineata mergem la aeroport pentru zborul catre Lalibela, cel mai important loc de pelerinaj al crestinatatii etiopiene si chiar unul dintre cele mai remarcabile locuri ale intregii crestinatati, considerata una dintre minunile lumii. Orasul este inconjurat de muntii ce formeaza un peisaj excelent, insa ce atrage ca un magnet turistii sunt cele 11 biserici sapate in roca vulcanica si mai ales atmosfera misterioasa ce le inconjoara, plina de oportunitati fotografice la orice pas. Locul poarta numele regelui Lalibela care a construit aici primele biserici din piatra in secolele XII – XIII cu scopul de a stabili “Noul Ierusalim”. Astazi vom vizita primul grup de biserici: Bete Medhanialem, Bete Mariam, Bete Meskel, Bete Denagl si Bete Gologota Michal.
Cazare: Mountain View Lodge sau similar in Lalibela
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun
Experienta: vizitam faimoasele biserici in piatra
Zbor: Addis Ababa – Lalibela
ZIUA 11 - LALIBELA
Ne continuam explorarea acestui loc fascinant cu cel de-al doilea grup de biserici: Bete Gebral, Bete Merquros, Bete Emanule, Betelehiam, Bete Aba Libanos si Bete Ghiorgis – cea mai frumoasa biserica din Lalibela sapata in forma de cruce. Este o imagine simbol a Etiopiei si se spune ca este ultima biserica ce a fost construita de regele-preot Lalibela. Dupa ce am vizitat si cel de-al doilea grup de biserici, ne plimbam prin labirintul de alei ce leaga lacasele de cult si ajungem intr-un sat in care calugarii si calugaritele locuiesc. La sfarsitul turului avem parte si de o ceremonie etiopiana traditionala a cafelei in casa unor localnici.
Cazare: Mountain View Lodge sau similar in Lalibela
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun
Experienta: participam la o ceremonie etiopiana traditionala a cafelei in casa unor
localnici
ZIUA 12 - LALIBELA - ADDIS ABABA
De dimineata pornim spre Manastirea Asheton Mariam, aflata pe varful unui munte la o altitudine de aproape 3.200 de metri. Este cunoscuta datorita vechimii, fiind construita in secolul 6, insa si pentru peisajul exceptional, nu numai de la manastire ci si de pe drumul pana acolo, in timp ce vom traversa dealurile inconjuratoare pe magari sau pe jos.  Dupa-amiaza vizitam si Manastirea Yimrahene Kirstos. Seara transfer la aeroport pentru zbor Lalibela – Addis Ababa si mai departe zbor in conexiune
ZIUA 13 - ADDIS ABABA - DOHA - BUCURESTI
Plecare din Addis Ababa cu zborul companiei Qatar Airways la ora 01.00. Dupa un zbor de 5 ore si 10 minute sosim in Doha la ora 06.10 dimineata. Escala lunga in Doha pana la ora 15.30 deci avem timp sa mergem in orasul Doha pentru o scurta vizita a orasului. Plecare la 15.30 din Doha si sosire in Bucuresti la ora 20.35

Tarif:
2.750 Eur / persoana in camera dubla
3.070 Eur / persoana in camera single

Oferta valabila pentru grup minim 10 persoane

Servicii incluse

- Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Addis Ababa si retur, via Doha
- Bilete de avion companii locale:
Addis Ababa – Lalibela
Lalibela - Addis Ababa
- Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
- 11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri si lodge-uri
- Experiente locale:
Exploram Valea Marelui Rift
Descoperim triburile tribale ale satului Dorze
Patrundem in lumea tribului Konso, cult bazat pe venerarea serpilor
Fotografii memorabile in faimosul trib Mursi
Studiem pictura pe corp in tribul Karo
Intalnim femeile curajoase din tribul Hamer
Vizitam tribul pastoral Arbore
Exploram sit-urile arheologice Melka Kuntre si Tiya
Descoperim bisericile in piatra din Lalibela
Participam la o ceremonie etiopiana traditionala a cafelei in casa unor localnici
Ne plimbam prin Merkato, cea mai mare piata in aer liber din Africa
Vizitam locul de pelerinaj Lalibela, cu biserici sapate in stanca
- Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat
- Transport in Omo Valley cu masini Toyota Land Cruiser 4 x 4
- Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
- Vizitele si excursiile asa cum sunt mentionate in program
- Insotitor de grup
- TVA

Servicii neincluse

- Taxa de viza si procesare: 55 Euro/ persoana (se obtine electronic, se achita la inscriere)
- Asigurarea medicala obligatorie
- Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
- Alte mese in afara celor mentionate in program
- Alte excursii si activitati optionale
- Bacsisul pentru ghizii si soferii locali

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew