Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
19 Aug 2020 2279 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecare: 19 august (13 nopti / 15 zile)

19 August | Bucuresti – Amsterdam

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 11:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1374 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 13:55, sosire la Amsterdam la ora 15:55. Imbarcare pe zborul KL891 cu destinatia Chengdu cu decolare la ora 21:05.

20 August | Chengdu

Sosire in Chengdu la ora 12:55. Sosim in provincia Sichuan, un tinut unit atat din punct de vedere cultural dar si geografic cu Tibetul prin zona muntoasa comuna. Capitala provinciei Sichuan, Chengdu, este considerat poarta de intrare catre Tibet. Un oras care se lupta sa isi pastreze istoria in pofida modernizarii la scara larga, locul de pornire al pelerinilor budisti catre Leshan si Emeishan. Multi calatori vin special in Chengdu pentru bucataria locala, diferita de restul Chinei, acesta fiind cunoscut si ca inima iute a bucatariei Sichuan. Facem cunostinta cu acest oras fascinant plimbandu-ne pe strazile inguste si incantatoare. Cina se serveste la un restaurant cu specific local. Cazare la hotel Spring Downtown 4* sau similar Chengdu.

21 August | Chengdu – Lhasa (avion)

Mic dejun. Vizitam Centrul de Cercetare pentru Reproducerea Ursului Panda Urias. Centrul de Cercetare pentru Reproducerea Ursului Panda Urias a fost deschis in 1987 din dorinta de salvare a acestei specii pe cale de disparitie, alocandu-se teritoriul unei rezervatii naturale cu vegetatie luxurianta si plantatii abundente de bambus. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Lhasa. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale transfer la hotel. Lhasa „Acoperisul lumii” este unul din cele mai visate orase din lume, dar nu numai din cauza distantei, altitudinea de 3650 m inseamna accesibiliate limitata, ci si din cauza unei impresionante mosteniri de peste 1000 de ani de istorie culturala si spirituala care a ajutat la crearea religiei Tibetane romantice si misterioase. In tibetana Lhasa inseamna „Locul Zeilor”, resedinta lui Dalai Lama. Viata este molcoma, oamenii sunt joviali dar totusi raman devotati spiritual. Timp liber pentru aclimatizare. In functie de orarul de zbor final in aceasta zi veti avea inclus si pranzul SAU cina. Cazare la hotel The Tibet Cang-Gyan 4* (clasificare locala) sau similar Lhasa.

22 August | Lhasa

Mic dejun. Ne intreptam spre agitata Strada Barkhor care este centrul religios si social al Lhasei. Multi pelerini se inghesuie pe aleea de 800 m lungime. Pe ambele parti ale aleii, comerciantii ofera diverse produse, in timp ce calugarii calatori mediteaza pe marginea drumului. Continuam cu vizitarea Manastirii Drepung, probabil cea mai mare manastire din lume. Se spune ca aproape 10.000 de calugari au trait si au muncit intre peretii acestei manastiri. Inainte de finalizarea Palatului Potala, predecesorii celui de-al 5-lea mare Dalai Lama au locuit aici inainte de a se muta la Potala. Incheiem ziua de vizite cu gradina Norbulingka (Gradina Pietrei Pretioase), construita la ordinele celui de-al saptelea Dalai Lama, fiind cea mai mare gradina construita din Tibet (360.000 mp si 374 de camere) in care oamenii il venereaza pe Buddha, isi petrec vacantele si studiaza palatele in stil tibetan. Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la hotel The Tibet Cang-Gyan 4* (clasificare locala) sau similar Lhasa.

23 August | Lhasa

Mic dejun. O calatorie care taie respiratia prin culorile intense verzi albastrui ale unuia dintre cele mai mari trei lacuri sacre ale Tibetului - Lacul Yamdrok, cu cele doua brate lungi de apa, din cer parand sa aiba infatisarea unui scorpion. Lacul este considerat sacru avand apa cu puteri speciale: dupa spusele localnicilor lacul are puterea de ai face pe cei batrani tineri din nou si ajuta la imbunatatirea inteligentei copiilor. Datorita statutului sau sacru, vizitatorii pot vedea pelerini care merg pe jos de-a lungul malurilor lacului. Dupa-amiaza ne intoarcem in Lhasa si continuam explorarea orasului vizitand Templul Jokhang, situat in inima Vechii Lhasa, gazduind cele mai pretioase relicve religioase, un Buddha Shakyamuni din aur adus in dar de Printesa Chineza Wen Cheng cu ocazia nuntii sale cu Regele Tibetan, Songtsen Gompo. Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la hotel The Tibet Cang-Gyan 4* (clasificare locala) sau similar Lhasa.

24 August | Lhasa

Mic dejun. Vizitam legendarul Palat Potala lacasul lui Dalai Lama si centrul politic al Tibetului. Palatul care se intinde pe o suprafata de 130.000 mp, cu 117 m in inaltime si 360 m latime, este faimos pentru grandoarea cladirilor, contructiile complicate, atmosfera evlavioasa si splendidele opere de arta. Aceasta citadela de 13 etaje si 1000 de camere a servit drept cartier general pentru fostul „stat religios” al Tibetului si a fost locuinta succesivilor Dalai Lama, utilizandu-l dupa a doua jumatate a sec. XVIII ca resedinta de iarna. Continuam cu vizitarea Manastirii Sera, in tibetana „Trandafir Salbatic” pentru ca dealul din spatele ei era acoperit cu trandafiri salbatici infloriti in momentul construirii ei. Intinzadu-se pe o suprafata de 114.946 mp, manastirea este faimoasa pentru dezbaterile aprinse zilnice ale calugarilor impregnandu-i un stil distinctiv fata de celelalte manastiri faimoase ale Lhasei. In timpul celei mai active perioade, manastirea adapostea aproape 5000 de calugari, si avea o reputatie stralucitoare datorita faimoasei sale academii. Astazi, cam 300 de calugari traiesc in manastire, ale carei cadiri principale au fost salvate de ravagiile din timpul Revolutiei Culturale. Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la hotel The Tibet Cang-Gyan 4* (clasificare locala) sau similar Lhasa.

25 August | Lhasa - Xian (avion)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Xian. Sosire in Xian, capitala provincei Shaanxi, unul dintre cele mai importante monumente ale Chinei, in trecut un oras infloritor, principalul punct de pornire pe Drumul Matasii. Ne plimbam in Piata Turnului cu Clopot, un simbol remarcabil, aflat la intersectia principalelor strazi ale orasului, si pe Strada Musulmana, una dintre cele mai populate artere din Xian. In functie de orarul de zbor final in aceasta zi veti avea inclus si pranzul SAU cina. Cazare la hotel Xian Titan Times 4* sau similar Xian.

26 August | Xian

Mic dejun. Vizita la una dintre descoperirile arheologice remarcabile ale secolului XX, considerata a fi „A-8-a minune a lumii” - Armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang, unificatorul Chinei, care inainte de moartea sa, in anul 210 a.c., a dispus ca in mausoleul sau sa fie ingropate statui, care reproduceau in marime naturala mii de soldati din diferite corpuri de armata, cu cai si arme, a caror menire era de-al proteja in lumea de dincolo. Astazi, vechiul mausoleu a devenit Muzeul Armatei de Teracota din Orasul Etern, cum era numit Xian in vremuri de demult. Armata pare vie. Sculptorii au fost atat de priceputi, incat au infatisat toate cele 8 tipologii faciale ale chinezilor moderni. Nimeni nu stie cum este posibil. Se spune chiar ca artizanii au practicat divinatia si astfel au prevazut aparitia poporului chinez. Fiecare soldat are personalitatea si gandurile sale.Cei 7.000 de soldati, cai si care sunt atat de impresionanti, incat iti doresti sa fii un nou recrut si sa faci parte dintre ei. Dupa pranzul servit la un restaurant local, intoarcere la hotel si timp liber la cumparaturi. Cina la un restaurant local si cazare la hotel Xian Titan Times 4* sau similar Xian.

27 August | Xian – Beijing (tren de mare viteza)

Mic dejun. Incepem ziua cu Zidurile Orasului Vechi construite in timpul dinastiei Ming, lungi de 14 km si inalte de 12 metri. Initial zidul a fost construit cu straturi din argila locala amestecata cu un extract de orez cleios, fatetat cu caramizi de teracota. De-a lungul timpului zidul a fost restaurat de 3 ori. In 1568, Zhang Zhi, ofiterul guvernului de atunci, a fost insarcinat sa reconstruiasca zidul cu caramizi, iar in 1781 Guvernul Provincial Shaanxi a hotarat sa restaureze zidul si sa construiasca un parc circular, o adevarata oaza de relaxare pentru localnici. Continuam turul cu vizitarea complexului arhitectural Pagoda Marii Gaste Salbatice, locul de unde s-a raspandit budismul in China. Complexul dateaza din timpul dinastiei Tang si este simbolul Xian-ului. A fost construit pentru a pastra in siguranta cele 657 de scripturi aduse inapoi din India de Calugarul Xuan Zhang. Constructia piramidala a fost ridicata pe 7 etaje si are 59,90m inaltime. Pranzul inclus la restaurant local. Dupa pranz, transfer pentru imbarcare pe trenul de mare viteza cu destinatiaBeijing. Sosire in Beijing si transfer la hotel. Cazare la hotel Howard Johnson Paragon 4* sau similar Beijing.

28 August | Beijing

Mic dejun. Suntem in Beijing, metropola contrastelor coplesitoare. Colosi de beton, sticla si otel se intrepatrund cu pagodele templelor stravechi. Bulevarde gigantice se intersecteaza cu hutonguri (alei traditionale) inguste, pe care trec deopotriva biciclete, scutere electrice si ultimele tipuri de masini de lux. Opulenta striveste austeritatea cu care coexista, ca doua universuri paralele si inechitabile. Pol planetar de putere politico-economica, metropola primeste saptamanal vizitele oricui este cineva in lumea pe care o cunoastem. Se viziteaza azi celebra Piata Tiananmen, cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze. Presedintele Mao este inhumat aici, iar parlamentul monolitic chinez supravegheaza piata. De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, pentru ca in el nu aveau acces muritorii de rand. Una dintre cele mai valoroase comori ale chinezilor se intinde pe o suprafata impresionanta de 32 de hectare. Spre deosebire de Occident unde tarile sunt definite de o cladire simbol precum Versailles sau Palatul Buckingham, China este reprezentata printr-o serie de cladiri si sali ale Orasului Interzis.Seara sunteti invitati la un Show Acrobatic. Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale.Cazare la hotel Howard Johnson Paragon 4* sau similar Beijing.

29 August | Beijing

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur foto exterior la Stadionul Olimpic si Centru National Acvatic. Continuam experienta chinezeascacu o excursie la Marele Zid Chinezesc, structura imensa, ridicata in scop de aparare, care strabate 5 provincii ale Chinei pe o suprafata de 6.430 km. Vizitam sectiunea Juyongguan. Vizita continua apoi cu Palatul de Vara, cea mai bine conservata gradina imperiala, resedinta pe care faimoasa imparateasa Cixi a construit-o din fondurile destinate initial flotei imperiale. Complexul de temple, pavilioane si sali este asezat intr-un cadru de basm, intr-un parc construit de jurul imprejurul lacului Kunming. Vizita de astazi include si o initiere in traditia servirii ceaiului la chinezi dar si in arta realizarii obiectelor din jad.Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la hotel Howard Johnson Paragon 4* sau similar Beijing.

30 August | Beijing – Shanghai (tren de mare viteza)

Mic dejun.Dimineata vizitamTemplul Cerului, locul unde imparatii din dinastiile Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate. Dupa servirea pranzului ne deplasam la gara centrala pentru imbarcare pe trenul de mare viteza cu destinatia Shanghai. Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel in Shanghai. Cazare la hotel Greenland Jiulong 4* sau similar Shanghai.

31 August | Shanghai

Mic dejun. Suntem in cel mai spectaculos oras al Chinei, o combinatie fenomenala intre cladirile futuriste si ramasitele din vechile concesiuni straine. Vizitam incantatoarea Gradina Yuyuan - cea mai faimoasa din Shanghai decorata cu peste 30 de pavilioane frumoase, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci. Continuam explorarea Shanghai-ului cu vizitarea Shanghai Tower, care cu cei 632 de metri ai sai este cea mai inalta cladire din China si a doua din lume. Urcam la etajul 118 pentru o priveliste unica asupra orasului. Apoi urmeaza faimosul Bund de unde se pot admira cladiri remarcabile: Grand Hyatt, Turnul Oriental TV - al treilea turn de televiziune din lume ca inaltime - sau sediul bancii „Hong Kong Banking Corporation”. Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la hotel Greenland Jiulong 4* sau similar Shanghai.

01 Septembrie |Shanghai

Mic dejun. Ne deplasam catre orasul pe apa, vechi de peste 1700 ani, Zhujiajiao, situat langa Shanghai. Asemanarea cu Venetia este izbitoare - cladirile vechi asezate pe malul raului, canalele traversate de 36 de poduri de piatra, localnici care se deplaseaza printre canale cu barci nemotorizate. Relaxarea orasului o simtim intr-o croaziera. Ne intoarcem in Shanghai si continuam vizitele cu Templul statuilor de jad ale lui Buddha. Doua dintre cele mai renumite statui de jad ale lui Buddha sunt gazduite aici una din jad alb, reprezentandu-l pe Buddha in pozitie verticala, iar cealalta este din jad verde, in pozitia intins. Timp liber la dispozitie pentru shopping pe Nanjing Road, renumit pentru multitudinea centrelor comerciale, locul ideal pentru cumparaturi. Seara croaziera pe Raul Huang Pu. Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la hotel Greenland Jiulong 4* sau similar Shanghai.

02 Septembrie | Shanghai – Amsterdam - Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL896 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 12:15, sosire in Amsterdam la ora 18:05. Imbarcare pe zborul KL1379 cu destinatia Bucuresti cu decolare la ora 20:55, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 00:35 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarife:
- 2.279 Eur / adult loc in camera dubla
- 2.279 Eur / adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
- 2.762 Eur / adult loc in camera single

Oferta este valabila pentru grup minim 25 persoane 

Servicii incluse

- Zboruri la dus Bucuresti => Chengdu, Compania KLM via Amsterdam
- Zboruri la retur Shanghai => Bucuresti, Compania KLM via Amsterdam
- Zbor direct Chengdu => Lhasa, companie locala
- Zbor direct Lhasa => Xian, companie locala
- Bilete de tren de mare viteza: Xian - Beijing & Beijing – Shanghai
- Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
- Transport cu autocar local conform itinerariului
- Cazare 13 nopti la hoteluri de 4*:
  1 noapte la Chengdu, hotel Spring Downtown 4* sau similar
  4 nopti la Lhasa, hotel The Tibet Cang-Gyan 4* (clasificare locala) sau similar
  2 nopti la Xian, hotel Xian Titan Times 4* sau similar
  3 nopti la Beijing, hotel Howard Johnson Paragon 4* sau similar
  3 nopti la Shanghai, hotel Greenland Jiulong 4* sau similar
- Mese: mic dejun, pranz si cina conform programului excursiei - preparatele servite la mesele principale au specific chinezesc, bauturile nu sunt incluse
- Tururile, vizitele si excursiile din program
- Ghizi locali
- Insotitor de grup din partea agentiei

Servicii neincluse

- Taxele de aeroport & combustibil zboruri intercontinentale si locale: 599 Euro/persoana (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
- Taxa de viza China, procesare documente si asistenta la ambasada: 115 Euro/persoana (poate suferi modificari pana la depunerea actelor) - Aceasta taxa se achita la inscriere in agentie.
- Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
- Bacsis pentru soferi si ghizi locali: 60 USD/persoana (se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in China)
- Intrarile la obiectivele turistice altele decat cele mentionate in program
- Supliment business class pe zborurile cu KLM – 2150 euro/persoana (la acest supliment sunt disponibile si garantate 4 locuri).

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew