Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Perioada de cazare si preturi

De la Pret
17 Mar 2018 99 RON Rezerva acum
01 Apr 2018 99 RON Rezerva acum
27 May 2018 99 RON Rezerva acum
17 Jun 2018 99 RON Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecari: 17.03, 01.04, 27.05, 17.06.2018

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea Academiei Militare - acces din Bdul Eroilor. Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo.

Prima oprire o vom face la numai 30 km de Ruse pentru a vizita Manastirea Basarabov ce poarta Hramul Sf Dumitru - ocrotitorul orasului Bucuresti.

Vom continua drumul spre Veliko Tarnovo - timp de 600 de ani capitala Bulgariei, supranumita “Capitala Tarilor”. Vom vizita cetatea Tsarevets unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Dupa pauza de pranz vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati.

Veliko Tarnovo reprezinta capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria si se afla la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei.

Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora. Fostele resedințe ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets.

Numele orasului provine de la cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale.

In cursul dupa-amiezii vom pleca spre **Arbanassi - renumit sat turistic traditional bulgaresc, aflat pe un platou la 4 km de orasul Veliko Tarnovo, cu numeroase biserici si case din piatra care ii dau un aspect pitoresc; timp liber in Arbanassi pentru relaxare.

In cursul serii ne vom deplasa spre Romania. Sosire  in  Bucuresti  in  functie  de  trafic si formalitatile vamale.

Servicii incluse

- transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- vizita la Manastirea Basarabov
- vizita Arbanassi (doar in lunile iunie, iulie si august)
- insotitor de grup din partea agentiei

Servicii neincluse

- intrarile la obiectivele turistice - cetatea Tsarevets - 6 leva / pers, Basarabov - 4 leva / pers (sunt perioade cand nu se achita taxa de vizitare)
- alte cheltuieli personale
- asigurarea medicala

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew