Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77


Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
12.08.2020 2320 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioade:
Varianta 1 (program scurt): 13 zile in Kirghiztan si Tadjikistan, perioada 12.08.2020 24.08.2020
Varianta 2 (program intreg): 21 de zile in Kirghiztan, Tadjikistan si Uzbekistan, perioada 12.08.2020 - 01.09.2020

ZIUA 1 - 12.08.2020, BUCURESTI – ISTANBUL – BISHKEK
Plecare din Bucuresti spre Istanbul la ora 21:40, cu sosire la Istanbul la ora 23:05. Escala scurta inainte de urmatorul zbor care este pe timpul noptii, ce pleaca la ora 01:05 si aterizeaza la Bishkek, capitala Kirghiztan-ului, la ora 09:15, joi, 13 august.
ZIUA 2 - 13.08.2020, BISHKEK
Dupa sosirea la aeroport, urmeaza transfer si check-in la hotel. Astazi este o zi dedicata explorarii Bishkek-ului, intr-un tur de oras care incepe dupa cateva ore de odihna la hotel. Dupa pranz incepeti vizita cu celebrul bazarul Osh, loc cu puternic parfum local unde veti exersa arta negocierii, in bazar nefiind preturi fixe. Dupa cumparaturi, facem o oprire la cladirea Filarmonicii Nationale (arhitectura de sorginte comunista). Pentru a descoperi Kirghiztanul, o oprire la piata centrala Ala Too si la Muzeul de Istorie suntatractii de trecut pe lista. Plimbarea prin Parcul de Stejari scoate la iveala o galerie locala de sculpturi, o expozitie in aer liber. Incheiati ziua cu o cina la un restaurant local.
Cazare hotel: Hotel B Bishkek 3* sau similar
Nivel cazare: superior
Mese: pranz si cina.
Experiente: tur de oras Bishkek
ZIUA 3 - 14.08.2020, BISHKEK - TOKTOGUL
Azi plecati din Bishkek si calatoriti inspre Toktogul, care este la aproximativ 6 ore distanta, pe un traseu cu privelisti spectaculoase asupra muntilor. Pe drum se fac opriri in puncte speciale cu vizibilitatea cea mai buna. Veti ajunge pe seara in Toktogul, o asezare urbana in provincia Jalal-Abad din Kyrgyzstan. Cazarea se va face in zona Toktogul la o pensiune locala.
Cazare: pensiune in zona Toktogul
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: un drum fascinant prin munti cu masina, intre Bishkek si Toktogul
ZIUA 4 - 15.08.2020, OSH
Mergeti mai departe, de la Toktogul, catre al doilea oras ca importanta din Kyrgyzstan, Osh, la aproximativ 8 ore distanta. Aflat in Valea Fergana, Osh este supranumit adesea si ‘’capitala sudului’’. Avand in vedere proximitatea fata de granita, aici este un procent mai mare de populatie uzbeca. Veti vizita o zona sacra pentru islamism (cunoscut si in culturile pre-islamice), Muntele sfant Suleiman, incadrat pe lista patromoniului universal UNESCO, ce domina centrul orasului. Partea de trekking nu ridica probleme de dificultate, dar aveti nevoie de incaltaminte buna, fiind multe pante alunecoase si abrupte. Veti vizita si Osh Bazaar, unul dintre cele mai mari din Asia Centrala. Tot aici puteti schimba bani in moneda Tajikistanului – Somani, necesari pentru calatoria de aici inainte. In functie de ora de sosire, anumite activitati se pot planifica in aceasta zi sau ziua urmatoare.
Cazare: Hotel Sunrise 3* sau similar
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun,pranz, cina
Experiente: o plimbare fascinanta prin bazarul din Osh si trekking pe Muntele Suleiman
ZIUA 5 - 16.08.2020, SARY-TASH
Dimineata o petrecem prin orasul Osh si dupa pranz pornim spre satul Sary - Tash trecand prin pasul Taldyk Pass. Un drum spectaculos ce serpuieste prin munte, construit intre anii 1930 and 1932. Privelistile iti taie rasuflarea, pe parcusul celor 3615 metri. Dupa aceasta noua zi de Aventura pe drumuri spectaculoase, veti opri intr-un sat izolat de munte, cu aproximativ 1500 suflete. Un loc rupt complet parca de civizatie, inconjurat de munti inalti, un loc parca izolat de lumea in care traim.
Cazare: o pensiune in satul Sary Tash
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun,pranz, cina
Experiente: descopera satul izolat Sary-Tash si spectaculoasul traseu prin munte, Taldyk Pass
ZIUA 6 - 17.08.2020, Bun venit in Republica TADJIKISTAN!
Porniti dimineata devreme spre autostrada, mergand pana la punctul de frontiera Kyzyl Art aflat la 4.280 m altitudine. Va luati ramas bun de la ghizii si soferii din Kirghistan si salutati noile gazde din Tadjikistan la punctul de frontiera Kizil Art. Peisajul care vi se deschide in fata ochilor este unul din ce in ce mai frumos, pe masura ce inaintam si facem cateva opriri pentru fotografii. Bun venit in Republica Tadjikistan! Dupa pranz continuati spre Lacul Karakul, un lac de marealtitudine, format cu milioane de ani in urma, dupa un impact cu un meteorit. Veti face o oprire aici pentru a va bucura de privelistile uimitoare asupra varfului Lenin (atinge 7134m,) acoperit de zapada. Este considerat unul dintre cele mai usoare varfuri de 7000m din lume pentru trekking. Urcati apoi cu masina pana la peste 4650m, la Ak-Baital Pass, cel mai inalt punct de pe autostrada M41 sau Autostrada Pamir, asa cum este supranumita. Despre Tadjikistan se spune ca esti cel mai aproape de luna, nu numai datorita inaltimii cat si datorita peisajului cu aspect ‘’selenar’’. Ajungeti in Murgab, cunoscut anterior sub numele de Postul Pamirsky, recunoscut drept cel mai avansat avanpost militar fondat de rusi in 1893. Ramane si cel mai inalt oras din Tadjikistan, la 3.618 metri, cu aproximativ 4000 de locuitori. Dupa-amiaza va plimbati prin Murgab, intr-o vizita la bazarul local, in apropiere de statuia lui Lenin si alte urme sovietice. Inainte de cina, va opriti la adapostul unor iaci, pentru a vedea cum decurge viata in aceste regiuni indepartate.
Cazare: o pensiune in satul Murgab
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun,pranz, cina
Experiente: descopera Lacul Karakul si peisajele spectaciloase din Tadjikistan
ZIUA 7 - 18.08.2020, KHARGUSH PASS - Valea Wakhan - LANGAR
Astazi porniti spre satul Langar, continuand drumul pe autostrada Pamir si treceti prin pasul Khargush Pass care este la 4344 metri. Acelasi peisaj cu lacuri montane si peisaje lunare aride va incanta ochii. Ajungeti la Valea Wakhan situata intre Pamir si Muntii Karakorum. Aceasta vale sustine aproximativ 12.000 de locuitori, din Tadjikistan, Afganistan si Pakistan. Traseul nostru urmeaza raul Panj, ce curge de-a lungul granitei cu Afganistanul. Daca timpul ne permite, vom admira sculpture antice in stanca. Veti ramane noaptea in satul Langar (nu trebuie confundat cu satul cu acelasi nume aflat peste granita, in Afganistan).
Cazare: o pensiune in satul Langar
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: experimenteaza viata la peste 4.000 metri, pe Valea Wakhan intre Pamir si Muntii Karakorum.
ZIUA 8 - 19.08.2020, KHOROG
Dupa micul dejun faceti o plimbare prin satul Langar pentru a descoperi modul de viata in acest indepartat sat din Tadjikistan. Continuati calatoria de-a lungul raului Panj si pe langa granita cu Afghanistan urmand coridorul Wakhan. Veti opri in micul sat Vrang pentru a vedea altarul Osorkhonai Abdullo Ansori si muzeul. In spatele altarului se afla cateva grote in care au trait mai multi calugari budhisti. Calatoria continua dupa pranz cu o vizita la Fortareata Kahkaha pentru a vedea ramasitele acestei fortarete care dateaza din secolul 4. Aceasta fortificatie a fost denumita dupa un erou legendar local si pozitia sa ofera privelisti superbe in regiune si un exemplu al modului de constructie militara din perioada respectiva. Obiectivul zilei este sa ajungeti in orasul Khorogh, capitala regiunii GBO (Regiunea Autonoma Gordo-Badakhshan) cu o populatie de 28 000 de locuitori. Veti avea sansa sa va relaxati la Baile Termale Garm Chashma si veti vedea alte altare locale care au pastrat traditiile religioase locale.
Cazare: o pensiune in satul Khorog
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: vizite la Altarele Pamirului de pe traseu
ZIUA 9 - 20.08.2020, KHOROG
Aceasta zi este una de odihna dupa lungul drum strabatut pe Autostrada Pamir din Kirghizstan pana in Tadjikistan. Va veti plimba prin bazarul din Khorogh si veti descoperi la pasa acest oras important de pe drumul matasii. Veti vedea prin bazar numeroase tarabe cu produse vandute de afghani, vecinii de peste rau. O vizita la gradina botanica va ofera posibilitatea de a admira peisajul de pe dealul unde este construita gradina si pentru cei care sunt interesati de mai multa istorie, o vizita la Muzeul Regional este binevenita.
Cazare: o pensiune in satul Khorog
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: plimbare prin bazarul din Khorog
ZIUA 10 - 21.08.2020, KALAIKHUM
Continuati calatoria de-a lungul raului Panj si pe langa granita cu Afghanistan urmand vechiul drum traversat de Marco Polo si de alti exploratori. Traseul de azi traverseaza mai multe sate pitoresti precum Rushan, Dakh, Amun si Kevran si vom opri la familii locale pentru a prinde o imagine din modul de viata actual din acest colt indepartate si izolat de lume. Seara ajungeti in Kalaikhum pentru cina si cazare.
Cazare: o pensiune in Kalaikhum
Nivel cazare: basic
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: vizita la o familie locala din satul Rushan
ZIUA 11 - 22.08.2020, DUSHANBE
Dupa micul dejun porniti catre Dushanbe, capitala Tadjikistan-ului pe ultima parte a autostrazii Pamir M41. Pe drum veti opri sa vizitati Fortareata Khulbuk, construita in secolele 09-12 si care a fost chiar palat al guvernatorului regiunii. Fortareata este mentionata de UNESCO ca un loc de o importanta majora. O alta oprire pe drumul spre Dushanbe este in apropierea de Norak Basin, un mare rezervor de apa creat in 1961 si care este astazi al doilea cel mai inalt rezervor din lume. Dupa-amiaza sosire in Dushanbe si punct final al aventurii pe autostrada Pamir. Cina si cazare in Dushanbe.
Cazare: Hotel Atlas 3* in Dushanbe sau similar
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: stop la fortareata Khulbuk
ZIUA 12 - 23.08.2020, DUSHANBE
O zi plina dedicata orasului Dushanbe. Incepeti ziua cu o vizita a Parcului Victoriei, situate pe un deal de langa Dushanbe dupa care coborati in centrul orasului pentru o plimbare pe Strada Rudaki si prin Parcul Central pana la Monumentul lui Ismaili Somoni, ridicat pe locul unde se afla statuia lui Lenin. Traversati Parcul Rudaki si intrati in Muzeul National pentru a afla mai mult despre aceasta frumoasa tara pe care o vizitati. Dupa pranz traversati Piata Victoriei si vizitati gradina botanica si incheiati ziua cu o oprire la cea mai mare ceainarie din lume cu al sau interior impresionant.
Cazare: Hotel Atlas 3* in Dushanbe sau similar
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: beti un ceai in cea mai mare ceainarie din lume
ZIUA 13 - 24.08.2020, DUSHANBE – PENJIKENT
Punct final pentru cine opteaza pentru varianta scurta a traseului.
Pentru acestia transfer dimineata la aeroport pentru zbor Dushanbe – Istanbul – Bucuresti. Pentru restul grupului traseul continua spre Uzbekistan. Va deplasati spre Nord catre Penjikent, situat la 240 de km distanta. Din Dushanbe incepeti sa urcati cu masina catre trecatoarea Anzob, situata la o altitudine de 3373 metri si apoi coborati prin Ainy, inainte de a intra pe drumul de munte catre Penjikent. Acest oras este situat strategic pe drumul de la Samarkand spre Kuhistan, in zona alpina dintre Tadjikistan, Afghanistan si Iran, cunoscuta sub numele de Muntii Fann. Acest oras era ultimul punct de oprire inainte de intrarea in zona alpina, astfel ca economia a inflorit cu fiecare caravana care a oprit aici. Dupa-amiaza veti vizita ruinele antice ale orasului Sogdian care dateaza din secolele 9-12 si este un excelent exemplu al culturii pre-islamice in Asia Centrala.
Cazare: Hotel Khudjand Delux 3* in Khudjand
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun, pranz, cina
Experiente: descoperiti ruinele vechiului oras Sogdian
ZIUA 14 - 25.08.2020, PENJIKENT - SAMARKAND
Plecare spre Uzbekistan. Trecerea frontierei din Tadjikistan in Uzbekistan si continuati drumul pana in Samarkand - orasul minune refacut de Timur Lenk (cunoscut si sub numele de Tamerlan) care l-a ales drept capitala imperiului. Este un oras in care arta si stiinta antica a estului a fost concentrata inca din cele mai vechi timpuri. Ajungeti in Samarkand, va cazati la hotel apoi iesiti la o plimbare prin oras. Seara aveti timp liber pentru a cumpara suvenire, faimoasele condimente ale estului si pentru plimbare prin partea traditionala a orasului. Cina la un restaurant local.
Cazare: Hotel Sultan 3* sau similar in Samarkand
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Piata Registan din Samarkand
ZIUA 15 - 26.08.2020, SAMARKAND
Este o zi dedicata fascinantului oras Samarkand. Incepem turul orasului cu Piata Registan, simbolul orasului. Pe cele 3 laturi se gasesc cladiri superbe, cu fatade monumentale decorate de sus pana jos cu faianta albastra. Desi arata ca trei moschei, acestea sunt trei medrese, universitati celebre in toata lumea islamica. Vom vizita deci pe rand Shir-Dor, Tillya-Kori si Ulug Bek. Vedem si Mausoleul Guri Emir unde este inmormantat Timur Lenk, apoi continuam cu o plimbare pe strada Tashkent pana la Moscheea Bibi Khanum, construita in secolul XV, ce era cea mai mare moschee din lume in acea perioada.
Cazare: Hotel Sultan 3* sau similar in Samarkand
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Explore Samarkand
ZIUA 16 - 27.08.2020, SAMARKAND – BUKHARA
Dupa micul dejun la hotel continuati cu vizita orasului Samarkand. Dimineata veti vizita Muzeul vechiului oras Afrosiab, Observatorul astronomic Ulugbek construit in secolul XV si considerat in acea vreme unul dintre cele mai bune observatoare din lumea islamica. Vedeti Mausoleul Profetului Daniel si vizitati o fabrica in care hartia de matase se realizeaza manual. Dupa pranz plecati catre Bukhara cu oprire in Shakhrisabz unde vizitati ruinele Palatului AkSaray din secolele 14-15, Mausoleumul Jahongir si Complexul Dor-ut unde atractia principala este Moscheea Kok Gumbaz care dateaza din secolul 15. Sosire pe seara in Bukhara, denumit de unii cel mai sfant oras al Asiei Centrale si de altii cel mai invatat.
Cazare: Hotel Lyabi Housesau similar in Bukhara
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Observatorul astronomic din Samarkand
ZIUA 17 - 28.08.2020, BUKHARA
Dupa micul dejun porniti turul orasului cu vizitarea a doua mausolee situate unul langa celalalt. Primul, remarcabil de bine pastrat chiar daca a fost construit in jurul anului 900 si nu a fost niciodata restaurat, apartine lui Ismail Samani, fondatorul Dinastiei Samanizilor ce a condus Bukhara inainte de invazia mongola. Cel de-al doilea este al lui Chasma Ayub si se afla construit deasupra unui izvor despre care se spune ca a fost creat de lovitura ciomagului lui Ayub (job, unul dintre profetii vechiului Testament). Continuati cu moscheea Bolo-Hauz, cea in care emirii veneau sa se inchine in fiecare vineri, apoi vedem cel mai important obiectiv din oras – impresionantul Ark, citadela emirilor din Bukhara si care este un adevarat oras in oras. Mergem la ansamblul Poi Kalon considerat centrul religios al orasului, compus din minaretul Kalon, medresa Miri Arab si moscheea Kalyan. Luati pranzul la Minzifa sau un restaurant similar, apoi aveti timp liber pentru cumparaturi, iar pentru asta recomandam o vizita la Gold Bazar. Seara aveti o cina la Medresa Nodir Devon Begi acompaniata de un show folcloric.
Cazare: Hotel Lyabi Housesau similar in Bukhara
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: cina cu show folcloric
ZIUA 18 - 29.08.2020, BUKHARA - KHIVA
In vremurile indepartate, drumul de la Bukhara la Khiva dura peste o luna. Acum dureaza aproximativ 10 ore cu autocarul, traversand misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum, teritoriu care a apartinut Republicii Sovietice Khorezm in 1923 si ulterior impartit intre Uzbekistan si Turkmenistan. Acest teritoriu a fost denumit si “Tara celor o mie si o suta de orase”. Pe traseu vom vedea exoticul peisaj al desertului cu camile, yurte nomade si raul Amudarya. Pranzul va fi la pachet, iar seara sosire in Bukhara la timp pentru cina. Orasul este denumit de unii cel mai sfant oras al Asiei Centrale, iar de altii cel mai invatat.
Cazare: Hotel Orient Star Khiva 3*sau similar in Khiva
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz la pachet si cina
Experiente: traversarea desertului rosu Kyzyl-Kum
ZIUA 19 - 30.08.2020, KHIVA
Veti petrece intreaga zi explorand acest oras cu strazi inguste, case cu curti interioare si usi sculptate, minarete si mausolee maiestuoase, palate si urme ale istoriei si artei care au marcat orasul Khiva de-a lungul secolelor. Printre atractiile vizitate vor fi complexul arhitectural Ichan Kala, Arkul din Khiva - un oras in oras, Mausoleul Ismail Khodja, medresa lui Muhammed Amin Khan, Palatul Tash-Hovli, moscheea de vineri Juma, minaretul Kalta Minor. Pranz la un restaurant local din Old Khiva iar cina la cafeneaua Mirsaboshi.
Cazare: Hotel Orient Star Khiva 3*sau similar in Khiva
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: explore Khiva
ZIUA 20 - 21 - 31.08.2020 - 01.09.2020, KHIVA - TASHKENT - ISTANBUL BUCURESTI
Dupa micul dejun transfer catre aeroportul din Urgench pentru zbor cu plecare la ora 09.35 spre Tashkent. Transfer in Tashkent, capitala Uzbekistanului pentru vizita orasului. Incepeti cu partea veche a orasului Tashkent si prima vizita este la complexul religios Khasti Imam unde se afla mausoleul Kaffal Shashi, medresa Barak Khan din secolul XIV, moscheea Muy-Mubarak – locul in care se gaseste Coranul lui Khalif Osman si o suvita din parul auriu al profetului Muhammad. Vedem si moscheea Khodja Akhrar Vali, medresa Kukeldash si Abdulkasim si piata Chorsu. Dupa pranz continuati turul cu Piata Independentei, Muzeul de Arta si o vizita a metroului din Tashkent, inspirat de celebrul metrou sovietic. Seara cina la un restaurant local. Plecare la ora 09:00 cu compania Turkish Airlines. Ajungeti la 12:20 in Istanbul pentru o escala pana la ora 18.50 cand plecati catre Bucuresti. Sosire la ora 20.10 pe aeroportul Otopeni
Cazare: Hotel Shodlik Palace 4 * sau similar in Tashkent
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun, pranz si cina
Experiente: Explore Tashkent

Tarife:
Varianta 1 - 13 zile
- 2.445 EUR / adult, loc in camera dubla, grup intre 6-9 persoane
- 2.320 EUR / adult, loc in camera dubla, grup intre 10-12 persoane
- 180 EUR / supliment camera single
Varianta 2 - 21 zile
- 3.180 EUR / adult, loc in camera dubla, grup intre 6-9 persoane
- 2.890 EUR / adult, loc in camera dubla, grup intre 10-12 persoane
- 300 EUR / supliment camera single

Servicii incluse

- bilete de avion cu Turkish Airlines
- toate taxele de aeroport
- bilet de avion intern Urgench - Tashkent (pentru varianta lunga de traseu)
- cazare in hotelurile si pensiuni locale conform traseului
- pensiune completa (mic dejun, pranz, cina)
- transferuri si vizite conform programului cu ghid local vorbitor de limba engleza
- toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate (exceptand taxele pentru filmat/fotografiat)
- transport privat pentru grup cu autocar cu aer condiționat pe durata intregului traseu
- asistenta pentru obtinerea vizelor
- TVA

Servicii neincluse

- taxele de viza : 130 USD / persoana
- bacsis pentru ghizii si soferii locali (aproximativ 50 USD/persoana pe fiecare tara)
- bauturile din timpul meselor
- asigurarea medicala obligatorie si asigurarea storno a calatoriei optionala

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew