Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77

Promo RomanianTourism.ro
REZERVARI TIMP REAL

Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
25.03.2020 1199 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Plecari: 25.03.2020 (11 zile / 10 nopti)

Ziua 1 |
BUCURESTI – DOHA - DELHI Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), la ora 10:15, cu reprezentantul agentiei pentru imbarcare pe zborul Qatar Airways QR222 cu destinatia Delhi via Doha. Decolare la ora 12:15 si aterizare in Doha la ora 18:00. La ora 19:45 decolare cu zborul QR578 cu destinatia Delhi. Servirea meselor in avion.
Ziua 2 | DELHI Sosire pe aeroportul din Delhi 02:05. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel in Delhi. Early check-in. (camerele sunt rezervate cu 1 noapte inainte pentru ocupare imediata). Timp liber la disopozitie. Servirea micului dejun, dupa care incepem turul de oras in Delhi cu ghidul local. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. In aceasta dupa-amiaza incepem vizitele cu partea veche a orasului. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganza arhitecturala a imparatului Shah Jahan, cel care a construit popularul Taj Mahal, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei. Este punctul principal al musulmanilor din Delhi, cu o capacitate de 20.000 de persoane. Continuam cu partea noua a orasului. Vizitam Qutub Minar, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in sec. XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Continuam cu Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in memoria soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cazare la Hotel Radisson Blu Paschim Vihar Delhi 4* sau similar
Ziua 3 | DELHI – JAIPUR Mic dejun. Ne indreptam catre Rajasthan. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri. Incepem incursiunea in Rajasthan cu capitala acestuia, Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II. Initial orasul era gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Cazare la Hotel K K Royal 4* sau similar Jaipur.
Ziua 4 | JAIPUR  Mic dejun. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in sec. al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, insa o varianta inedita de a urca este pe elefanti pictati in culori pastelate. Odata ajunsi in varf, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar,Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice ale lui Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previzuni exacte. Spre sfarsitul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel K K Royal 4* sau similar Jaipur.
Ziua 5 | JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne intreptam catre Agra. In drum spre Agra, vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in sec. al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial, tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Agra. Sosim in Agra. Agra, orasul imparatilor, este medievala, cu ulite inguste si magazine multicolore. Vom vizita Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale. Transfer la hotel si check in. Cazare la Hotel Clarks Shiraz 4* Agra sau similar.
Ziua 6 | AGRA – TAJ MAHAL – DELHI Mic dejun. Agra gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam in cursul dupa-amiezii. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Delhi incheind astfel incursiunea in pitoreasca si fascinanta Indie. Facem aici un stop de o noapte, inainte de a incepe aventura nepaleza. Cazare la Hotel Radisson Blu Paschim 4* Delhi sau similar.
Ziua 7 | DELHI – KATHMANDU Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Kathmandu. Ajungem in Nepal, tara desemnata de National Geographic una dintre cele mai bune destinatii de aventura din lume. Marginit de inaltimile Himalayei si de junglele fierbinti ale campiilor indiene, Nepalul este tinutul varfurilor acoperite de zapada, al curcubeelor formate din steaguri de rugaciune, al manastirilor, mantrelor si iacilor. Nepal este o felie colorata din Asia. Kathmandu este capitala politica, comerciala si culturala a Nepalului. Intinzandu-se pe o suprafata de 360 km2 si la o altitudine de 1336m deasupra nivelului marii, Kathmandu este un loc exotic si fascinant, imbogatit de cultura, arta si traditii. Incepem vizitele in aceasta zi cu Pashupatinath care se traduce „zeul animalelor” si este unul din Avatarele Zeului Shiva. Este unul dintre cele mai sfinte locuri de pelerinaj din lume. Situat pe malul Raului Bagmati, in Templul Pashupatinath nu pot intra decat hindusii, insa cei de alta religie pot privi ceremoniile de pe malul opus al raului. Continuam cu Marea Stupa Boudhnath: pe aceasta stupa colosala, una dintre cele mai mari din lume, sunt ochii clarvazatori ai lui Buddha care vegheaza asupra oamenilor. Cu o inaltime de 36 m, este una din cele mai mari stupa de forma sferica din Nepal, baza octogonala fiind acoperita cu rugaciuni. Este recunoscut ca cel mai important monument buddhist din afara Tibetului si face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici vom avea parte de o prima experienta locala inedita: vom vizita o manastire unde veti avea ocazia de a interactiona direct cu un calugar budist, care, in semn de binecuvantare, va oferi fiecaruit turist o esarfa de matase. Tot aici vom vizita Galeria Thanka unde vom putea admira celebrele picturi budiste si pe calugari in timp ce picteaza. Intoarcere la hotel.  Cazare la Hotel Himalaya 4* Kathmandu-Lalitpur sau similar.
Ziua 8 | KATHMANDU - PATAN Mic dejun. Continuam incursiunea in Kathmandu printr-un tur de oras. Vizitam Piata Durbar care gazduieste palate, temple si curti interioare construite in mare parte in timpul domniei Regelui Malla (1200-1768) si care sunt un frumos exemplu de arhitectura Newari, cel mai distinctiv stil arhitectural din Nepal. Continuam cu Stupa Swoyambhunath, construita acum 2500 de ani. Este cunoscuta ca templul maimutelor pentru ca intr-o parte a templului traiesc maimute considerate sfinte. O panorama excelenta a vaii Kathmandu poate fi admirata din acest site UNESCO. Dupa-amiaza, vizitam orasul Patan, unul dintre cele trei orase regale. Patan este un paradis al culturii buddhiste si hindu. Orasul este impanzit de arta religioasa, temple si manastiri. I se mai spune si Lalitpur in traducere „orasul frumusetii”. Astazi vom avea parte de alte doua experiente locale inedite:
Plimbare cu celebra “ricsa” locala in Kathmandu de la Hanuman Dhoka pana la Thamel, pe stradute inguste printre numeroasele magazine locale care vand mirodenii si suveniruri nepaleze. Locurile sunt pline de viata, de localnici care se indreapta cu evlavie catre locurile de rugaciune pe de o parte, iar pe de alta parte de negustori care te inconjoara la tot pasul.
Bolurile cantatoare sunt renumite pentru calitatile de vindecare si relaxare si au fost inventate de calugarii budisti tibetani si nepalezi pentru intretinere fizica, mentala si spirituala. Este practic o sursa de energie pozitiva sub forma de vibratii sonore. Atunci cand marginile acestor boluri sunt lovite, produc un val de sunet lung, reverberant, care calmeaza simturile.
Cazare la Hotel Himalaya 4* Kathmandu-Lalitpur sau similar.
Ziua 9 | KATHMANDU – BHAKTAPUR - NAGARKOT Dis de dimineata optional, Zbor peste Himalaya. Zburati deasupra imparatilor lumii – Grandiosii Himalaya! Veti venera varfurile maiestuoase cu zapada ce domnesc deasupra acoperisului lumii. O data in viata puteti fi martorii unei vederi panoramice asupra acestor minuni ale naturii. Dintr-o excursie in Nepal nu trebuie ratata aceasta experienta minunata. Pret informativ: 250 USD/persoana. Mic dejun. Dimineata vizitam Bhaktapur, vestit pentru arta eleganta, cultura fabuloasa si stilul de viata indigen. Un muzeu in aer liber, Bhaktapur are inumerabile capodopere monumentale, una mai atractiva ca cealalta. Situat doar la 14 km de Kathmandu, orasul are propria lui piata centrala numita evident Durbar. Cele mai fascinante structuri aici sunt: Palatul celor 55 de ferestre, Poarta de Aur, Marele Clopot, Templul Siddhi Laxmi, Templul Shiva. Piata Taumadhi detine Templul Nyatapola care dateaza din 1702. Cladirea colosala de 5 etaje este cea mai inalta pagoda din tara. Ne indreptam catre Nagarkot, la 35 de km est de Kathmandu, la o atitudine de 2.175m. Este unul dintre cele mai bune locuri de unde putem admira muntii, iar in conditii optime de cer senin se poate observa Everestul. Nagarkot, istoric este cunoscut ca refugiul de vara al familiei regale si a altor aristocrati din Kathmandu. Cazare la Hotel Mystic Mountain 4* Nagarkot sau similar.
Ziua 10 | NAGARKOT – KATHMANDU Avand in vedere locatia, daca vremea tine cu noi, dis de dimineata ne putem bucura de un rasarit splendid. Mic dejun si inainte de pleacarea spre Kathmandu, vom avea un scurt program de hiking cu incepere de la Telkot, de aproximativ 2 ore. Sosire in Kathmandu si timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Seara, optional Cina nepaleza cu dansuri traditionale la un restaurant local (inclusa in cadrul suplimentului de demipensiune). Cazare la Hotel Himalaya 4* Kathmandu-Lalitpur sau similar.
Ziua 11 | KATHMANDU - BUCURESTI Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR653 cu destinatia Bucuresti via Doha. Decolare la ora 11:40, sosire la Doha la ora 14:50. Imbarcare pe zborul QR219 cu destinatia Bucuresti si decolare la ora 16:10. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:30.

Tarife:
- 1.199 Eur / adult loc in camera dubla
- 1.532 Eur / adult loc in camera single

Oferta este valabila pentru grup de 25 persoane

Servicii incluse

- Zboruri la retur Kathmandu => Bucuresti, via Doha, Compania Qatar Airways
- Cazare 10 nopti cu mic dejun astfel:
Early check-in in noaptea sosirii:     Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar
1 noapte la Delhi: Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar
2 nopti la Jaipur: Hotel K K Royal 4* sau similar
1 noapte la Agra: Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar
1 noapte la Delhi: Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar
2 nopti la Kathmandu-Lalitpur: Hotel Hotel Himalaya 4* sau similar
1 noapte la Nagarkot: Hotel Mystic Mountain 4* sau similar
1 noapte la Kathmandu-Lalitpur:Hotel Hotel Himalaya 4* sau similar
- Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi
- Transport cu autocar local, dotat cu aer conditionat, conform itinerariului
- Tururile, vizitele si excursiile din program
- Biletele de intrare la obiectivele turistice nominalizate in program
- Ghizi locali
- Experiente locale inedite :
Plimbare cu ricsa in vechiul Delhi
Plimbare cu elefantii la fortul Amber in Jaipur
Vizita la o manastire nepaleza cu binecuvantare din partea unui calugar budist
Plimbare cu ricsa in Kathmandu
Show cu bolurile cantatoare tibetane
Lectie demonstrativa de realizare a ceramicii in Bhaktapur
- Insotitor roman de grup

Servicii neincluse

- Taxele de aeroport & combustibil aferente zborurilor intercontinentale si locale: 499 Eur/persoana
(se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
- Taxa de viza + taxa procesare viza on-line de catre agentie: 80 Euro/persoana (se achita la inscriere)
- Supliment demipensiune (9 cine): 140 Eur /persoana (se achita din tara)
- Viza de Nepal se obtine si se achita pe aeroport in Kathmandu.
Taxa de viza Nepal: 25 USD/persoana. Acte necesare: o fotografie  tip pasaport
- Taxa de plecare de pe aeroportul din Nepal
- Asigurarea medicala de calatorie
- Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
- Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
- Excursiile optionale
- Alte servicii decat cele mentionate in program

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew