Pentru detalii sau rezervari directe
Agentia de turism

Alltur

021.310.12.76 / 77

Promo RomanianTourism.ro
REZERVARI TIMP REAL

Imagini circuit

Peroada si preturi

Data plecare Pret/persoana
14.05.2020 3745 EUR Rezerva acum

Descriere oferta circuit

Perioada: 14.05 - 28.05.2020 ( 15 zile / 12 nopti)

Namibia este locul unde desertul intalneste oceanul invaluindu-l intr-o ceata fantomatica, tara canioanelor si a tarmurilor dramatice, a dunelor uriase si a parcurilor nationale ce abunda in specii de animale. Ce vom putea vedea: cel mai vechi desert din lume, arta preistorica in piatra, una dintre cele mai mari populatii de gheparzi, triburi cu traditii ancestrale, Skeleton Coast – coasta cu cele mai multe nave naufragiate. Farmecul neimblanzit al naturii contrasteaza cu orasele pitoresti de inspiratie germana, Namibia fiind considerata una dintre cele mai curate si sigure tari africane.

Ziua 1 (14.05): BUCURESTI – DOHA
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 10:30 dimineata; plecare spre Windhoek la ora 12:55, zbor Qatar Airways (schimbarea cursei la Doha). Sosire la Doha la ora locala 17:40.
Ziua 2 (15.05): DOHA - WINDHOEK
Plecare din Doha la ora 02:10 si sosire la Windhoek la ora locala 10:40 dimineata. Transfer si cazare la hotel Safari Court 4* sau similar. Timp liber pentru odihna.Dupa-amiaza vom participa la un tur de oras impreuna cu ghidul local.Windhoek, capitala Namibiei, este un oras cu o mostenire coloniala impresionanta, reflectata de multitudinea de restaurante si magazine germane, precum si de utilizarea frecventa a limbii germane. Din punct de vedere arhitectonic, Windhoek este o combinatie interesanta de vechi si nou. Vom vedea cladiri istorice ca Alte Feste (vechiul fort), Christuskirche din anul 1896 (Biserica lui Hristos) contrastand cu cladiri moderne ca cea a Curtii Supreme.
Ziua 3 (16.05): WINDHOEK – PASUL TSARIS – HOOGTE – SESRIEM (340 km)
Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Desertul Namib. Vom cunoaste comunitatile de fermieri din Mariental si Maltahohe inainte de a urma ruta peisagistica prin pasul Tsaris-Hoogte. Dupa-amiaza vom ajunge in desert si ne vom caza la Sossusvlei Lodge 4* sau similar. Namib este cel mai vechi desert din lume si, cu toate ca se desfasoara pe intreaga lungime a litoralului Namibiei, Namib se refera in mod frecvent la uriasa mare de nisip cuprinsa intre Luderitz si Swakopmund. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 4 (17.05): SESRIEM – PARCUL NATIONAL NAMIB NAUKLUFT – SESRIEM (240 km)
Mic dejun. Dimineata devreme vom pleca spre Parcul Namib-Naukluft. Vom urma albia uscata a raului Tschaub si vom admira culorile schimbatoare ale dunelor de nisip. Vom explora giganticele dune rosii din Sossusvlei, cea mai cunoscuta parte a desertului Namib. Vom vizita Deadvlei (Mlastina Moarta) si Hidden Vlei, o zona care in trecut a fost inundata de raul Tsauchab, acesta creand mici ochiuri de apa care au permis cresterea unei specii de acacia (Copacul Camilei, Vachellia erioloba). Odata cu schimbarea climatului si venirea secetei, dunele de nisip au imprejmuit mlastina si au blocat accesul raului. In timp copacii s-au uscat si au creat un peisaj apocaliptic: o priveliste neobisnuita cu trunchiuri de copaci arse de soare, vechi de peste 600 de ani, inconjurate de cele mai inalte dune din lume (peste 350 m inaltime). Datorita varstei sale inaintate, Namib gazduieste numeroase specii de plante si animale, unele dintre ele endemice. Dintre speciile care au reusit sa se adapteze conditiilor vitrege din desert amintim: Welwitschia – o planta fosila vie, diferite specii de cameleoni, foci de-a lungul coastei, hiene brune, sacali si una dintre cele mai mari antilope africane, Gemsbok. Inainte de a parasi parcul vom participa la o drumetie in canionul Sesriem, un defileu adanc sapat de raul Tsauchab. Cazare la acelasi lodge. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 5 (18.05): SESRIEM – SWAKOPMUND (300 km)
Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre nord, vom trece prin mica asezare Solitaire. In continuare vom traversa canioanele Gaub si Kuiseb. Vom vizita Moon Valley, un peisaj selenar cu dealuri erodate si vai sapate de raul Swakop si Campiile Welwitschia unde, intr-un mediu ostil, traieste cea mai longeviva planta din lume - Welwitschia, unele exemplare avand intre 1000-2000 de ani. Dupa-amiaza tarziu vom ajunge in Swakopmund. Cazare si cina la Swakopmund Plaza Hotel 3* (sau similar). Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 6 (19.05): SWAKOPMUND
Mic dejun. Swakopmund a fost fondat in 1892 ca port principal al Africii de SudEst, in prezent fiind capitala zonei turistice Skeleton. Este localitatea care ofera cele mai multe atractii turistice din Namibia: cladiri cu influente germane, o frumoasa zona de promenada, un acvariu si numeroase parcuri. Dupa-micul dejun vom merge spre orasul-port Walvis Bay, vom participa la o plimbare cu caiacul in zona Pelican Point si vom avea ocazia sa vedem pasari flamingo, cormorani, pelicani si o mare colonie de foci. Dupa-amiaza vom avea timp liber in Swakopmund pentru vizite individuale sau pentru a participa la excursiile optionale propuse de insotitorul de grup. Cazare si cina la acelasi hotel. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 7 (20.05): SWAKOPMUND – DAMARALAND (405 km)
Mic dejun.In aceasta zi vom cunoaste una dintre cele mai interesante si frumoase zone de savana ale Namibiei, Damaraland. Vom trece prin oraselele Henties Bay si Uis, pe langa albii de rauri secate, adesea frecventate de elefanti, campii intinse si Muntii Brandberg, un lant montan de granit ce culmineaza in varful Konigstein (2500 m, cea mai mare altitudine din Namibia). In cursul serii vom ajunge la destinate si ne vom caza la Doro Nawas Camp 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 8 (21.05): DAMARALAND - excursie la TWYFELFONTEIN (200 km)
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata excursiei la Twyfelfontein. Vom vizita San Art, un sit arheologic inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ce se mandreste cu una dintre cele mai bogate concentrari de arta pe piatra din Africa. Mii de turisti vin aici in fiecare an sa vada cele aproape 2500 de gravuri pe stanci datand din Epoca de Piatra. In continuare vom vizita formatiunile geologice spectaculoase Organ Pipes, Muntele Ars si Padurea Pietrificata. Aici vom vedea trunchiuri de copaci bine conservate, vechi de aproape 300 milioane de ani. Ne vom familiariza cu traditiile, cultura si limba vechii populatii Damara vizitand in continuare un muzeu traditional ce incearca reconstituirea acestei culturi. In cursul serii ne vom intoarce in Damaraland si vom avea cazare la Doro Nawas Camp 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 9 (22.05): DAMARALAND – PARCUL NATIONAL ETOSHA (380 km)
Mic dejun. Vom lasa in urma regiunea Damaraland si ne vom indrepta spre Parcul National Etosha, un paradis al animalelor salbatice. Dupa-amiaza ne vom caza la Okaukuejo Rest Camp 3*/similar. In functie de timpul ramas, dupa-amiaza tarziu vom participa la un safari in cadrul parcului. Important: accesul in parc este permis intre rasaritul si apusul soarelui. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 10 (23.05): PARCUL NATIONAL ETOSHA – sectorul central
Mic dejun. Astazi vom participa la doua sesiuni de safari, una in timpul diminetii si una dupa-amiaza. Parcul extins pe o suprafata de dimensiunea Belgiei este habitatul a peste 114 specii de mamifere si 340 de specii de pasari. Vom vizita micile lacuri ce atrag numeroase animale salbatice si zona Etosha Pan, o depresiune endoreica cu depozite de sare rezultate in urma evaporarii apei. Acest fund de lac si suprafata inconjuratoare constituie a doua cea mai bogata zona in animale salbatice din Namibia. In general, depresiunea este uscata, dar dupa o ploaie insemnata se depune un strat subtire de apa cu un grad ridicat de salinitate. Cazare la acelasi lodge. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 11 (24.05): PARCUL NATIONAL ETOSHA – sectorul estic (200 km)
Mic dejun. In aceasta zi vom pleca din regiunea Okaukuejo (partea centrala a parcului) spre regiunea Namutoni (partea estica a parcului). Pe drum vom avea ocazia sa vedem fauna bogata a zonei in functie de migratia animalelor. Spre sfarsitul dupa-amiezii ne vom caza la Mokuti Lodge 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 12 (25.05): PARCUL NATIONAL ETOSHA – sectorul estic
Mic dejun. Cele 2 sesiuni de safari din aceasta zi se vor desfasura dimineata si dupa-amiaza in regiunea Namutoni. Cazare la Mokuti Lodge 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 13 (26.05): PARCUL NATIONAL ETOSHA – OKAHANDJA – WINDHOEK (535 km)
Mic dejun. Ne vom intoarce in Windhoek urmand ca pe drum sa facem o oprire in oraselul Okahandja si vom vizita un centru al sculptorilor in lemn. Sosire in Windhoek si cazare la hotelul Safari Court 4* sau similar. Mese incluse: micul dejun
Ziua 14 (27.05): WINDHOEK - DOHA
Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pe cursa Qatar Airways Windhoek - Doha, cu decolare la ora locala 12:40. Sosire la Doha la ora locala 23:05.
Ziua 15 (28.05): DOHA – BUCURESTI
Imbarcare pe cursa Doha – Bucuresti ce decoleaza la 06:50 dimineata. Sosire la Bucuresti la ora locala 11:55.

Tarif:
- 3.745 Eur /persoana (loc in camera dubla, taxe incluse)
- 400 Eur / supliment camera single

Oferta este valabila pentru grup minim 25 persoane

Servicii incluse

- transport cu avionul Bucuresti – Windhoek – Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS (schimbarea curselor la Doha);
- 12 nopti cazare la hoteluri si lodge-uri de 3* si 4*: 2 nopti in Windhoek, 2 nopti in zona Sesriem, 2 zile in Swakopmund, 2 nopti in zona Damaraland, 4 nopti in zona Parcului Etosha;
- mese conform itinerariului: 7 zile pensiune completa, 3 zile demipensiune si 2 zile mic dejun;
- transferuri aeroport – hotel – aeroport si transport cu autocar/microbuz conform itinerariului;
- tur de oras cu ghid local in Windhoek;
- vizitarea Parcului Namib – Naukluft (dunele din Sossusvlei, sectoarele Deadvlei si Hidden Vlei);
- excursia la Walvis Bay si plimbare cu caiacul in zona Pelican Point;
- excursia la Twyfelfontein si vizitarea sitului arheologic - San Art;
- 3 zile de safari in Parcul National Etosha;
- insotitor local de grup vorbitor de limba engleza;
- insotitor roman de grup;
- 2 sticle de apa plata de 500 ml/zi;
- taxa de viza (poate suferi modificari);
- taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)

Servicii neincluse

- asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 EUR/persoana – se practica in Namibia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
- excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

Rezerva prin email!

Trimite solicitarea ta online catre agentie, spune-ne ce preferinte ai:
Renew