Prietenoasa, distractiva, iubitoare, exotica, tropicala, incarcata de istorie si cultura, Thailanda cu o nuanta lucioasa, de la templele sale ostentative si plajele aurii la zambetul Thai din ce in ce mai reconfortant.
Plajele din Thailanda sunt mitice: palmieri inalti in nisipuri perlate, gradini de corali inflorite in marile putin adanci si petreceri pe plaja sunt din belsug lubrifiate cu alcool si distractie. Thailanda este un refugiu tropical pentru oricine. Acest paradis ofera un meniu variat: surf in Bang Saphan Yai, scufundari cu rechini balena in Ko Tao, explorarea stancilor din Krabi, kiteboard in Hua Hin, recuperare in statiunile de sanatate din Ko Samui si ospat pe plajele de nisip.
Lumea cereasca este un confident apropiat pentru aceasta natiune budista, unde devotamentul religios este un spectacol plin de culoare si omniprezent. Stralucitoarele temple si Buddha din aur le intalniti la tot pasul. Copacii vechi Banyan sunt ceremonios inveliti in panza sacra pentru a onora spiritele rezidente, in timp ce tablourile cu ghirlanda, indeparteaza accidente rutiere. Vizitatorii se pot alatura pentru meditatie in Chiang Mai, la festivalurile religioase, zgomotoase din nord-estul Thailandei, altarele pasnice de pesteri din Kanchanaburi si Phetchaburi sau templu de pe pitorescul deal din nordul Thailandei.
Indiferent de ceea ce va atrage in aceasta tara, o masa Thai este nelipsita. Adorata in intreaga lume, bucataria thailandeza exprima aspecte fundamentale ale culturii thailandeze care este generoasa si calda, nuantata, racoritoare si relaxanta. Si este mult mai delicioasa intr-un cadru nativ. Fiecare fel de mancare Thai se bazeaza pe ingrediente proaspete si locale – cum ar fi intepatorul lemon si ardei gras, mistuitoarele fructe de mare si pui prajit crocant. Cu o abundenta tropicala, un meniu variat national este construit in jurul celor patru arome fundamentale: picant, dulce, sarat si acru. Si apoi exista diferente regionale, care propulseaza calatoriile int-un tur pentru consumul de Bangkok taitei baraci, pavilioane de fructe de mare in Phuket, tarabele din piata birmani din Mae Hong Son si fructe tropicale deliciose peste tot. Cursurile de gatit dezvaluie simplitatea din spatele felurilor de mancare aparent complicate, iar stapanirea pietelor devine o abilitate importanta.